92 de migranţi au fost găsiţi dezbrăcaţi la frontiera cu Turcia

Nouăzeci şi doi de refugiaţi au fost găsiţi dezbrăcaţi după ce au fost forţaţi să traverseze fluviul Evros, care desparte Turcia de Grecia.

92 de migranţi au fost găsiţi dezbrăcaţi la frontiera cu Turcia
Foto: in-cyprus.philenews.com


Nouăzeci şi doi de refugiaţi au fost găsiţi dezbrăcaţi după ce au fost forţaţi să traverseze fluviul Evros, care desparte Turcia de Grecia, a indicat duminică ministrul grec al protecţiei civile, care a vorbit despre o "imagine inumană", relatează AFP, Reuters şi ANA, citat de Agerpres.

Agenţia europeană de supraveghere a frontierelor Frontex a confirmat pentru France Presse "salvarea a 92 de migranţi vineri" cu ajutorul autorităţilor grece.
"Agenţii Frontex au raportat că migranţii au fost găsiţi dezbrăcaţi şi unii dintre ei aveau răni vizibile", a menţionat din Varşovia, de la sediul Frontex, o purtătoare de cuvânt a agenţiei.
Potrivit Atenei, Ankara i-a forţat pe migranţi, majoritatea sirieni şi afgani, să se dezbrace înainte de a-i expulza către partea greacă a graniţei.
Ministrul grec al protecţiei civile Takis Theodorikakos a acuzat Turcia de "instrumentalizarea imigraţiei ilegale", în timp ce Ankara a dezminţit orice implicare în aplicarea de tratamente degradante refugiaţilor respectivi.
Grecia trebuie să înceteze cu "manipularea şi necinstea", a transmis pe Twitter ministrul de interne adjunct grec Ismail Catakli.
Ministrul grec pentru migraţie, Notis Mitarachi, a calificat la rândul său sâmbătă acest incident drept o "ruşine pentru civilizaţie".