ÎPS Teodosie, despre incendiu: Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit, să nu fie în suferință.

Prezent astăzi la târnosirea Bisericii Adormirea Maicii Domnului I din Constanța, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie a vorbit și despre incendiul de la Palatul Arhiepiscopal.

ÎPS Teodosie, despre incendiu: Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit, să nu fie în suferință.
Foto: Claboo Media


Prezent astăzi la târnosirea Bisericii Adormirea Maicii Domnului I din Constanța, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie a vorbit și despre duminică, despre incendiul care a afectat Palatul Arhiepiscopal. În urma incendiului de noaptea trecută, întreaga mansardă a Palatului Arhiepiscopal, de aproximativ 800 de metri pătrați, a ars complet. 

"Aseară a fost un accident, nu știm de unde a pornit. Presupunem că de la un scurt circuit. Se întrebau unii pe alții părinții care au ieșit cu ce aveau pe ei. Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit, să nu fie în suferință. Sperăm ca cele materiale să le refacem cât de curând. Eram în Catedrală, nu mi-am întrerupt slujba, am făcut acatistele, moliftele și ne-am rugat să se oprească focul și iată că s-a oprit. Mulțumim Lui Dumnezeu, pentru că cele materiale se pot recupera. Dacă cineva ar fi fost rănit sau ar fi murit ar fi fost mare durere și tristețe. Suntem bucuroși că Dumnezeu ne-a dat un semn să avem mai multă grijă și să fim atenți la toate pe care le avem pentru chivernisirea noastră. În timp ce mă rugam știam că Dumnezeu ne ocrotește. Nu a fost rănit niciun om, aceasta este important. Clădirea o vom reface, poate mai bine. Clădirea era asigurată, vom primi bani și de la asiguratori. Veneam la slujbă și am văzut un fum. Știam că mă așteaptă creștinii de pretutindeni așa că am intrat la slujbă. Vreau să le mulțumesc celor care s-au rugat pentru noi. Vom continua rugăciunile ca și până acum. Îi vom ajuta pe părinții afectați de incendiu și care au rămas doar cu ce aveau pe ei. Dacă au avut acte, nu le mai au", a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Potrivit ISU Dobrogea din cercetările efectuate la locul intervenției, cauza probabilă a incendiului este lumânare lăsată nesupravegheată.
Un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă a fost deschis în cazul incendiului care a avut loc sâmbătă noaptea la sediul Arhiepiscopiei Constanța.