Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, decorat cu Emblema de Onoare a Armatei României

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble a primit, luni, Emblema de Onoare a Armatei României, din partea ministrului Angel Tîlvăr.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, decorat cu Emblema de Onoare a Armatei României
Foto: MApN/Laurențiu Turoi


Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble a primit, luni, Emblema de Onoare a Armatei României, din partea ministrului Angel Tîlvăr, transmite MApN.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc în contextul încheierii misiunii oficialului britanic în ţara noastră. Distincţia i-a fost oferită diplomatului "ca recunoaştere a meritelor sale şi pentru sprijinul acordat susţinerii activităţilor MApN".
"Toate evenimentele recente au dovedit că România şi Marea Britanie au viziuni similare asupra provocărilor cu care se confruntă şi vom face eforturile necesare pentru a continua să dezvoltăm relaţia bilaterală. Este evident că doar împreună putem face faţă crizelor multiple cu care ne confruntăm", a declarat ministrul român.
Discuţiile au vizat situaţia de securitate din zona Mării Negre în contextul ultimelor evoluţii ale războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, modalităţi de consolidare a relaţiei bilaterale româno-britanice, dar şi despre amplificarea cooperării dintre cele două armate, cu precădere în contextul dezvoltării industriei de apărare şi programelor de înzestrare ale Armatei României.
De asemenea, a fost apreciată contribuţia Marii Britanii la consolidarea posturii aliate pe Flancul estic, o dovadă concretă a solidarităţii şi unităţii aliate. Marea Britanie va continua contribuţia la misiunile NATO de Poliţie Aeriană Consolidată (eAP) din România, un nou contingent este programat a se disloca în ţară noastră în anul 2024.
Ambasadorul britanic a felicitat România pentru rolul său ca factor de stabilitate regională şi pentru contribuţia cu trupe la misiunile din Balcanii de Vest şi Africa.