Arafat, despre închiderea teatrelor, restaurantelor, cafenelelor: Vor funcționa astfel

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat marţi noi reglementări în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

Arafat, despre închiderea teatrelor, restaurantelor, cafenelelor: Vor funcționa astfel


Activitatea sălilor de spectacole, teatre, cinema, restaurante, cafenele se reduce la capacitatea de 50% acolo unde rata de infectare este sub sau egală cu 1,5 la mie, iar în localităţile cu rate de infectare între 1,5 – 3 la mie vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23. Unde incidenţa depăşeşte 3 la mie activitatea acestor instituţii va fi sistată. 

"Referitor la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacol, a restaurantelor, a cafenelelor, acolo unde incidenţa este sub sau egală cu 1,5 la mie ele vor funcţiona la capacitatea de 50%; atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 şi este până la 3 la mie, vor funcţiona cu capacitatea de 30% iar programul va fi redus până la orele 23.00; atunci când incidenţa depăşete 3 la mie, activitatea va fi sistată", a explicat Raed Arafat.
„Pentru hoteluri, la peste 3 la mie, vor putea servi numai persoanele care sunt cazate în hotel”, a mai declarat Arafat.

HOTĂRÂREA nr. 49 din 13.10.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 poate fi citită mai jos.

Fișiere