Atac cu rachete la 15 km de granița cu România

Potrivit unor surse din cadrul Poliției de Frontieră, atacul a avut loc la ora 07.20, când două rachete rusești au lovit o stație de radio-locație a armatei ucrainene, situată în Loscinovka, la 20 km de Izmail.

Atac cu rachete la 15 km de granița cu România


Potrivit unor surse din cadrul Poliției de Frontieră, atacul a avut loc la ora 07.20, când două rachete rusești au lovit o stație de radio-locație a armatei ucrainene, situată în Loscinovka, la 20 km de Izmail. Atacul a fost resimțit și în România, unde casele locuitorilor din zona Pardina au fost puternic zguduite de unda de șoc.

Atacul a fost anunțat de edilul orașului Izmail, Andrey Abramchenko, precum și de șeful Consiliului Public din cadrul Administrației Regionale de Stat Odesa, Serghei Bratchuk.

Andrei Abramchenko a precizat că atacul a vizat o stație radar din Cairaclia. Nu se cunoaște deocamdată bilanțul atacului rus, dar primarul le-a cerut celor din Ismail să rămână în locuințe.
„Dragi cetățeni din Ismail! A a avut loc un atac cu rachete asupra unei unități militare din satul Loshchynivka. În legătură cu o lovitură cu rachete asupra unei unități militare din Loshchynivka, vă rog să rămâneți acasă dacă este posibil, până când situația operațională este complet clarificată”, a transmis Abramchenko.