Austria a învins Macedonia de Nord cu 3-1, în primul meci jucat la București

Reprezentativa Austriei a învins, duminică seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-1, selecţionata Macedoniei de Nord, într-un meci din grupa C a Euro2020.

Austria a învins Macedonia de Nord cu 3-1, în primul meci jucat la București


Austria a trecut cu 3-1 de reprezentativa Macedoniei de Nord în primul meci din Grupa C a Campionatului European, disputat duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, la cel dintâi meci organizat de România la EURO 2020.

Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78) şi Marko Arnautovic (89), dar inspiraţia selecţionerul Franco Foda a făcut diferenţa, prin introducerea ultimilor doi marcatori. Golul de onoare al macedonenilor a fost reuşit de ''veteranul'' Goran Pandev (28).

Astfel, Austria a câștigat în premieră un meci la un Campionat European, în timp ce Macedonia de Nord debutează cu o înfrângere la un turneu final. 
Potrivit UEFA acesta a fost golul cu numărul 700 la turneele finale ale EURO.
Austria, la al treilea său turneu final la EURO, a reuşit prima sa victorie, după două egaluri şi patru eşecuri. Ultimul succes austriac la un turneu final data din 1990, de la Cupa Mondială, 2-1 cu SUA.

Austria a câştigat meritat, fiind echipa care a a dominat mai mult şi a fost mai incisivă.
Macedonia de Nord, la debutul său la un turneu final, nu a mai reuşit evoluţiile cu care a impresionat în meciurile cu România şi, mai ales, cu Germania, pe care a învins-o în martie în deplasare cu 2-1, în preliminariile CM 2022.
În celăllalt meci al grupei, Olanda va întâlni Ucraina, de la ora 22:00, partidă care se va juca la Amsterdam.