Avere nejustificată de peste 30 milioane lei la o judecătoare

Agenția Națională de Integritate a anunțat că a găsit o diferență nejustificată, de peste 30 milioane, între averea dobândită și veniturile realizate de o judecătoare în perioada de exercitare a funcției publice.

Avere nejustificată de peste 30 milioane lei la o judecătoare


Agenția Națională de Integritate a anunțat că a găsit o diferență nejustificată, de peste 30,38 milioane, între averea dobândită și veniturile realizate de o judecătoare în perioada de exercitare a funcției publice. Este vorba despre Gabriela-Cristina Mazilu, judecătoare la Tribunalul București și fostă judecătoare la Judecătoria Sector 4.

ANI anunță că a găsit o diferență nejustificată, de peste 1,21 milioane lei, și în cazul lui Ionuț-Victor Nicoreșteanu, funcționar public cu statut special în Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.
Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către MAZILU GABRIELA – CRISTINA, și respectiv, NICOREȘTEANU IONUȚ – VICTOR, în perioada exercitării funcțiilor publice. Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, spune ANI, miercuri, într-un comunicat de presă.