Biden: Vom primi 100.000 de refugiaţi ucraineni în SUA, concentrându-ne pe reunirea familiilor

Preşedintele SUA, Joe Biden, anunţă că Statele Unite sunt pregătite să primească 100.000 de refugiaţi ucraineni, urmând a se concentra pe reîntregirea familiilor acestora.

Biden: Vom primi 100.000 de refugiaţi ucraineni în SUA, concentrându-ne pe reunirea familiilor
Foto: Evan Vucci/AP


Preşedintele SUA, Joe Biden, anunţă că Statele Unite sunt pregătite să primească 100.000 de refugiaţi ucraineni, urmând a se concentra pe reîntregirea familiilor acestora. El precizează că SUA vor investi în proiecte pentru apărarea drepturilor omului în Ucraina şi în ţările vecine acesteia.

"Astăzi vă anunţ că Statele Unite sunt pregătite să aloce peste un miliard de dolari în asistenţă umanitară pentru a-i ajuta pe milioanele de ucraineni afectaţi de război. Mulţi dintre refugiaţii ucraineni vor dori să rămână în Europa aproape de casa lor, dar vom primi 100.000 de ucraineni în Statele Unite, concentrându-ne pe reunirea familiilor. SUA vor investi 320 de milioane de dolari în proiecte pentru apărarea drepturilor omului în Ucraina şi ţările vecine.
Statele Unite s-au angajat să furnizeze Ucrainei peste 2 miliarde de dolari în echipament militar de când am devenit președinte. Sistemele antiaeriene, sistemele antiblindare, muniția și armele noastre merg în Ucraina în timp ce vorbesc.", a declarat Joe Biden.