Brazilia a debutat cu dreptul la turneul din Qatar, 2-0 cu Serbia

Selecţionata Braziliei a învins echipa Serbiei cu scorul de 2-0, joi seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în primul său meci din Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Brazilia a debutat cu dreptul la turneul din Qatar, 2-0 cu Serbia


Selecţionata Braziliei a învins echipa Serbiei cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în primul său meci din Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

După o primă repriză mai slabă, Selecao a făcut spectacol în partea secundă, câştigând prin dubla lui Richarlison (62, 73).
Cvintupla campioană mondială (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), marea favorită la câştigarea trofeului, a încheiat meciul cu un raport de 24-4 şuturi la poartă şi 10-0 la şuturi pe poartă, având şi două bare (nu se contabilizează ca şut pe poartă).

Totuși, golul a venit la doar două minute distanță, după ce Vinicius Jr. a șutat din lateral în urma încercării unui dribling din partea lui Neymar, portarul a respins, însă doar până la Richarlison, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate și a trimis balonul în poarta goală.
Cel mai spectaculos gol de până acum al Cupei Mondiale din Qatar a fost marcat în min. 73, când Vinicius a pasat în centrul careului, iar Richarlison a preluat şi a înscris din foarfecă.

Serbia nu a depăşit până acum faza grupelor la Cupa Mondială după ce s-a despărţit de Muntenegru, în 2006.
Cele două echipe s-au întâlnit în grupă şi la Cupa Mondială din 2018, când Brazilia s-a impus tot cu 2-0, prin golurile marcate de Paulinho şi Thiago Silva.
În celălalt meci din grupă, Elveţia a învins Camerunul cu 1-0.
Etapa următoare programează meciurile Camerun - Serbia (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 12:00) şi Brazilia - Elveţia (Stadium 974 - Doha, 18:00), luni 28 noiembrie.