Călin Popescu Tăriceanu, găsit nevinovat de ÎCCJ pentru abuz în serviciu

Călin Popescu Anton Tăriceanu a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) marți, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și complicitate la uzurpare de calități oficiale.

Călin Popescu Tăriceanu, găsit nevinovat de ÎCCJ pentru abuz în serviciu


Călin Popescu Anton Tăriceanu a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) marți, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și complicitate la uzurpare de calități oficiale, într-un dosar trimis în judecată de Parchetul General, în decembrie 2020.

Fostul premier a fost acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, deşi acesta din urmă avea o decizie definitivă în instanţă prin care a fost declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică.

În acelaşi dosar a fost achitat şi fostul senator Cristian Marciu, însă decizia nu este definitivă, informează Agerpres.

Decizia instanţei vine după ce procurorul de şedinţă desemnat în acest caz, Irina Kuglay, a solicitat, la ultimul termen de judecată din 9 noiembrie, achitarea lui Tăriceanu pe motiv că textele de lege în baza cărora fostul preşedinte al Senatului a fost trimis în judecată „generează confuzie”.

Potrivit unor surse judiciare, Kuglay a luat această decizie fără a se consulta cu procurorii care au făcut ancheta în acest caz, iar Parchetul General a lăsat să se înţeleagă că va ataca decizia instanţei, mai precizează sursa citată.

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției în Guvernul Tudose este avocatul care l-a apărat pe Tăriceanu.