Cîmpeanu: Peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt vaccinați anti-COVID-19

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat anti-COVID-19 până acum.

Cîmpeanu: Peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt vaccinați anti-COVID-19


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat anti-COVID-19 până acum. Este vorba despre 44% din total angajaților și de 55% dintre cadrele didactice.

”La momentul la care vorbim, sunt peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ, vaccinați, din care 145.000 au făcut și rapelul. Personalul din învățământ rămâne categoria cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. Dacă mă întrebați de procente, este vorba de 44% din cei 350.000 de angajați. Personalul din învățământ include personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Dacă ne raportăm la cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, procentul a depășit 55%, deci nu mai este minoritar”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu la B1TV.
Sorin Cîmpeanu a subliniat că vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar, însă este, în același timp, singura modalitate de a opri pandemia de coronavirus.
”Noi facem absolut ce intră în limitele de competență pentru a promova importanța vaccinării, având ca obiectiv deschiderea școlilor. Vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar, dar sunt convins că cei mai mulți vor reuși să răspundă întrebărilor pe care, în mod firesc, le au. Sunt convins că cei care sunt anti-vacciniști sunt foarte puțini, chiar dacă sunt foarte vocali, cei mai mulți au încă semne de întrebare”, a mai declarat Cîmpeanu.
Întrebat dacă cei mai mulți dintre angajații din învățământ care sunt încă rezervați în privința vaccinării sunt încă din zona rurală, ministrul Educației a răspuns: „Foarte probabil că da”.
”Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct acestei crize sanitare, singurul. Restul ne ajută să o ținem sub control, sunt foarte importante, dar ne ajută doar să o ținem sub control”, a conchis ministrul Sorin Cîmpeanu.