Ciolacu: PSD-ul va avea un candidat, cel mai bun, unic. Nu candidez la Primăria Capitalei

Premierul Marcel Ciolacu susține că, în acest moment, nu s-a luat o decizie în ceea ce privește comasarea alegerilor, focusându-se acum pe primele alegeri din acest an, cele europarlamentare.

Ciolacu: PSD-ul va avea un candidat, cel mai bun, unic. Nu candidez la Primăria Capitalei


Premierul Marcel Ciolacu a efectuat, vineri, o vizită la Şantierul Naval Constanţa. El va avut o întrevedere cu reprezentanţii managementul şantierului şi a efectuat un tur la bordul unei nave din doc. Delegația a fost întâmpinată de șefii PSD Constanța, precum Felix Stroe, Ion Dumitrache și Daniel Georgescu, primarul din Limanu.

Ciolacu susține că, în acest moment, nu s-a luat o decizie în ceea ce privește comasarea alegerilor, focusându-se acum pe primele alegeri din acest an, cele europarlamentare. De asemenea, Marcel Ciolacu a menționat că cel care va candidat din partea partidului va fi cel mai bun candidat posibil.
”Urmează ca luni să avem o noup întâlnire, momentan nu avem o decizie. Există acest scenariu, avem toate scenariile posibile. Pe mine, ca prim-ministru și ca președinte de partid mă interesează să venim în fața românilor, sunt toate alegerile într-un singur an, nu s-a mai întâmplat niciodată. (…) Manadatul primarilor să fie de 5 ani, nu poate să fie în aplicare în acest moment. Am putea face mandatul președinților de 4 ani, ca la primari. (…) În ceea ce priveşte candidatul unic şi candidatul PSD, va fi şi candidatul PSD -ului şi va fi şi candidat unic, pentru că va fi cel mai bun candidat”, a spus premierul, la Constanţa. Marcel Ciolacu a precizat că ”PSD-ul va avea un candidat, cel mai bun, unic”. ”Primele alegeri pe care le avem sunt alegerile europarlamentare. Nu am apucat, cu şeful de campanie, cu domnul Tudose, încerc în această deplasare ca în perioada următoare să anunţăm candidaţii de la europarlamentare, să finalizăm care sunt primele alegeri. Primele alegeri pe data de 9 iunie sunt alegerile europarlamentare, pe urmă ar urma alegerile locale. Fiecare dintre noi ne ocupăm în primul rând de ce este prima oară. Politica înseamnă dialog, negociere. Cea mai simplă formă de guvernare e dictatura. Eu vreau să trăiesc în democrație. Ar însemna să ducem aceste negocieri prin intermediul presei, ar însemna să nu fim corecți”, a spus liderul PSD. 

Marcel Ciolacu, a mai declarat, că nu va candida la Primăria Capitalei şi că PSD nu are vreun acord cu PNL în ce priveşte alegerile locale.
Premierul chiar a părut iritat când a fost întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei.
"Nu candidez! Eu sunt prim-ministru. Eu plec din funcţia de prim-ministru să mă duc la primărie?! Nici n-am vrut să răspund la această întrebare care e stupidă ca şi concepţie", a spus Ciolacu.
Acesta a fost întrebat de jurnalişti şi dacă există vreun acord între PSD şi PNL în alegerile locale pentru primării şi consilii judeţene.
"Eu nu am niciun acord! Nici cu PNL. Am un singur acord cu colegii mei din PSD, deoarece sunt preşedintele. Nu am făcut acord cu nimeni, nu a făcut nimeni niciun acord. Eu v-am spus că PSD va avea candidaţi, de obicei a avut în fiecare localitate. Nu e acord nici pentru primărie, nici pentru consiliul judeţean, nici pe Lună, nici pe NATO. Nu e niciun acord cu nimeni!", a răspuns Ciolacu.