Cîțu, despre șomajul tehnic pentru bugetari: Nu este ceva ce susțin acum

Florin Cîţu vine cu un anunţ pentru bugetari, cu privire la informaţia potrivit cărei s-ar lua în calcul trimiterea în şomaj tehnic a unor categorii de bugetari

Cîțu, despre șomajul tehnic pentru bugetari: Nu este ceva ce susțin acum


Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu vine cu un anunţ pentru bugetari, cu privire la informaţia potrivit cărei s-ar lua în calcul trimiterea în şomaj tehnic a unor categorii de bugetari. Acesta a declarat că nu s-a luat în calcul trimiterea în şomaj tehnic a bugetarilor. 

Nu există aşa ceva în discuţie în Ministerul Finanţelor Publice şi nu este ceva ce eu aş susţine în acest moment. Vă spun: astăzi este nevoie de fiecare om din administraţia publică. (…) Eu vă spun, în ceea ce mă priveşte, nu am discutat despre aşa ceva, nu există un astfel de proiect. Eu ştiu discuţiile din spaţiul public, am susţinut mereu o reformă a aparatului administrativ, sunt cel care a spus că e nevoie de o reformă, dar spuneam acest lucru într-un moment în care România nu era în lupta cu coronavirus. În continuare facem această reformă prin informatizare, digitalizarea ANAF a mers mult mai rapid, dar cred că astăzi e dificil să vorbim despre astfel de lucruri pentru că sunt greu de interpretat şi, în acelaşi timp, cred că e greu să aplici această măsură unitar şi atunci, dacă vrei să faci o reformă a aparatului administrativ, trebuie să o faci atunci când nu ai lupta cu criza în domeniul sănătăţii”, a declarat ministrul Florin Cîţu. Ministerul are o rezervă financiară suficientă pentru 4, 5 luni de zile, sau chiar mai mult, astfel că Guvernul nu discută în prezent posibilitatea unui acord cu Fondul Monetar Internaţional. „În acest moment nu discutăm despre aşa ceva (un acord cu FMI, n.r.). Avem acel buffer de care nu ne-am atins, de aceea continuăm să ne finanţăm din piaţă, şi astăzi ne-am finanţat din piaţă, când găsim condiţii bune ne finanţăm, ca să facem aceste plăţi. Păstrăm buffer-ul pentru momente dificile, acordurile cu instituţii internaţionale sunt pe ultimul loc, dacă ajungem acolo. Buffer-ul ne ajunge peste 4 luni, 4-5 luni de zile, chiar mai mult, dar nu pot să dau cifrele exacte, pentru că sunt negocieri cu pieţele”, a afirmat Florin Cîţu luni seara, la Digi24.