Ciucă: Vom face eforturi susţinute ca cetăţenii să fie corect informaţi în legătură cu beneficiile vaccinării

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că se vor face eforturi susţinute pentru ca cetăţenii să fie informaţi corect şi eficient în legătură cu beneficiile vaccinării împotriva acestei boli.

Ciucă: Vom face eforturi susţinute ca cetăţenii să fie corect informaţi în legătură cu beneficiile vaccinării
Foto: Guvernul României


Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că se vor face eforturi susţinute pentru ca cetăţenii să fie informaţi "corect şi eficient" în legătură cu problemele generate de COVID-19 şi cu beneficiile vaccinării împotriva acestei boli.

"Am discutat cu domnul ministru Rafila şi cu specialiştii care au participat împreună cu dumnealui la toate consultările pe care le-am avut şi cred că este corect din partea noastră să informăm cetăţenii asupra beneficiilor vaccinului, în sensul în care nu-i protejează să nu contracteze virusul, ci îi protejează să nu facă forme grave de boală. Putem să vedem astăzi, din statisticile care sunt publice, că în ţările care sunt deja afectate de valul cinci, deşi există sute de mii de infectări pe zi, numărul celor care îşi pierd viaţa este cu mult mai mic faţă de ceea ce am putut să observăm la valurile precedente. Şi asta este clar o concluzie a specialistului, se datorează faptului că au atins un nivel de vaccinare foarte ridicat", a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.