Constănțenii sunt invitați la Zilele Porților Deschise la Sucursala regională a BNR

În contextul împlinirii a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României organizează în perioada 18-19 aprilie 2024, Zilele Porților Deschise.

Constănțenii sunt invitați la Zilele Porților Deschise la Sucursala regională a BNR


În contextul împlinirii a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României organizează în perioada 18-19 aprilie 2024, „Zilele Porților Deschise“. Cu această ocazie vor avea loc tururi ghidate în Palatul Vechi al Băncii Naționale a României din strada Lipscani nr. 25 (București), fără programare prealabilă.

De asemenea, mai multe sucursale și agenții ale BNR din teritoriu vor fi deschise pentru vizitatori în aceeași perioadă.  
Publicul larg va avea acces în sediul Sucursalei regionale Constanța a Băncii Naționale a României, situat în Piața Ovidiu, strada Revoluției din 22 decembrie 1989 nr. 1, în intervalul orar 11:00 – 19:00 (ultimul grup de la ora 18:30).  Vizitele se vor face în grupuri de maximum 20 de persoane, iar durata unui tur ghidat va fi de aproximativ 30 de minute.  
Ca o atracție a acestei ediții, cei interesați vor putea vizita expoziția „Istoria bancnotei de 20 de lei“ găzduită în această perioadă. Expoziția cuprinde bancnote de 20 de lei emise de-a lungul timpului, începând cu biletele ipotecare din 1877 până la bancnota de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu (prima bancnotă cu personaj feminin) pusă în circulație în 2021. 
În plus, vizitatorii vor avea ocazia să admire o colecție de monede și bancnote românești din perioada 1881 – 2003 ca parte a unei expoziții permanente aflate în sediul nostru și vor avea acces la informații referitoare la istoria şi rolul băncii centrale, dar și detalii despre înființarea și arhitectura clădirii în care funcționează Sucursala regională Constanța.