CRĂCIUN FERICIT!

Cu ocazia Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului, echipa Lumea Presei vă dorește: CRĂCIUN FERICIT!

CRĂCIUN FERICIT!
Cu ocazia Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului, echipa Lumea Presei vă dorește: CRĂCIUN FERICIT!


Nașterea Domnului, Nașterea lui Iisus sau denumită pe scurt Nașterea se referă la descrierea nașterii lui Iisus Hristos așa cum apare în Evanghelia după Luca și cea după Matei și uneori la descrierea din unele texte apocrife.

Evanghelia canonică a lui Luca cât și cea a lui Matei descriu pe Iisus ca fiind născut în Betleem, Iudeea din mamă fecioară. În relatarea din Evanghelia după Luca, Iosif și Maria călătoresc de la Nazaret la Betleem pentru recensământ, iar Iisus este născut acolo și pus într-o iesle.[1] Îngeri apar și declară că Iisus este un salvator al întregii omeniri și păstorii vin ca să-l adore. În relatarea lui Matei, magii urmează o stea până la Betleem pentru a aduce daruri lui Iisus, născut ca regele iudeilor. Regele Irod ordonă masacrul tuturor băieților din Betleem care au mai puțin de doi ani, dar familia lui Iisus fuge în Egipt, iar mai târziu se restabilește în Nazaret.

Crăciunul este sărbătoarea creștină a nașterii lui Iisus, celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an.

Unele culte cum ar fi cele neoprotestante, nu sărbătoresc Nașterea Domnului sau Crăciunul susținând că nu există nici o dovadă biblică că Iisus s-ar fi născut pe această dată și că, din contra, există dovezi care arată că Iisus nu s-a născut pe această dată.

În teologia creștină Nașterea lui Iisus se referă la Întruparea lui Iisus ca al doilea Adam, ca împlinire a voinței divine a lui Dumnezeu, dezlegarea daunelor cauzate de căderea primului om, Adam. Reprezentarea artistică a Nașterii Domnului a fost un subiect major pentru artiștii creștini din secolul al IV-lea. Începând cu secolul al XIII-lea, Scena Nașterii a subliniat umilința lui Iisus și a promovat o imagine diferită de simbolistica timpurie ca "Domnul și Stăpân", afectând abordările de bază ale evanghelizării pastorale creștine.

Noi românii sărbătorim ziua Sfântă a Nașterii Mântuitorului și Domnului nostru Iisus Hristos în fiecare an, pe data de 25 Decembrie, zi în care, este un mare prilej de bucurie și împlinire.
Profitând de acest eveniment, noi echipa Lumea Presei, vă aducem o sinceră și bucuroasă urare de:


CRĂCIUN FERICIT!