Dosar penal după ce maşina unor persoane cu dizabilităţi a fost ridicată de Poliţia Locală Costanța

Oamenii legii din cadrul IPJ Constanța au declanșat cercetările în urma sesizărilor depuse de proprietarii unui autovehicul ce a fost ridicat din parcarea Carrefour din Constanța.

Dosar penal după ce maşina unor persoane cu dizabilităţi a fost ridicată de Poliţia Locală Costanța


Oamenii legii din cadrul IPJ Constanța au declanșat cercetările în urma sesizărilor depuse de proprietarii unui autovehicul ce a fost ridicat din parcarea Carrefour din Constanța (centrul comercial Tom). În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu.

Ce au transmis reprezentanții IPJ Constanța: "La data de 4 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Secția 2 au fost sesizați, de către un bărbat, de 41 de ani, cu privire la faptul că, la data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 19.00, i-a fost ridicat, fără motiv, autoturismul parcat pe un loc special destinat persoanelor cu dizabilități din incinta unui complex comercial din municipiul Constanța. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul".
Reamintim că o familie cu dizabilități din Medgidia a fost lăsată fără mașina pe care o parcase pe un loc destinat persoanelor cu handicap, din parcarea unui hypermarket. Un echipaj de la poliția locală a considerat că era parcată neregulamentar. Familia, în care atât soțul, cât și soția sunt persoane cu handicap, recunoaște că a uitat să pună în parbriz legitimația doveditoare, însă spune că autoturismul avea semnele necesare care demonstrau că mașina este pentru persoane cu dizabilități.