Florin Cîțu: PNL va lua o decizie pentru propunerea de premier

Biroul Executiv al PNL a decis să îi propună lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de candidat la funcția de prim-ministru.

Florin Cîțu: PNL va lua o decizie pentru propunerea de premier


Biroul Executiv al PNL a decis să îi propună lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de candidat la funcția de prim-ministru. Totodată, BEX-ul propune Biroului Politic Național flexibilizarea mandatului de negociere și începerea discuțiilor cu toate forțele democratice pentru formarea unei majorități parlamentare, a anunțat Florin Cîțu, la capătul ședinței de luni seară.

La rândul său, Nicolae Ciucă a confirmat că își va depune mandatul și spune că s-a decis „să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi desemnat premier”.
„BEX-ul i-a propus domnului Nicolae Ciucă, premierul desemnat, să depună mandatul de premier desemnat. A fost o decizie a BEX. A doua decizie este aceea de a propune BPN-ului, mâine o să fie un BPN în format fizic, de a flexibiliza mandatul Partidului Național Liberal și de a începe negocierile cu toate forțele democratice în Parlamentul României pentru formarea unei majorități. Mâine seară vom discuta mai multe detalii, echipe de negocieri, cine va fi și cine va conduce etc. (…) În această seară, au luat cuvântul foarte mulți dintre colegi și aceasta a fost concluzia, de a propune Biroului Politic Național pentru mâine flexibilizarea mandatului. De fapt, nu vorbim de o flexibilizare, vorbim de faptul că Partidul Național Liberal va începe negocierile cu toate forțele democratice în Parlamentul României pentru formarea unei majorități”, a precizat președintele PNL, luni seară, după ședința liberalilor.
„În această seară, au luat cuvântul foarte mulți dintre colegi și aceasta a fost concluzia, de a propune Biroului Politic Național pentru mâine flexibilizarea mandatului. De fapt, nu vorbim de o flexibilizare, vorbim de faptul că Partidul Național Liberal va începe negocierile cu toate forțele democratice în Parlamentul României pentru formarea unei majorități.
Întrebat de ce nu s-a întâmplat acest lucru mai devreme, Florin Cîțu a explicat: „În această seară, aceasta a fost propunerea pentru BPN. Așa cum am spus săptămâna trecută, au fost trei consultări, ne-am întors de fiecare dată către partid și decizia nu a fost de a flexibiliza. Acesta este momentul în care s-a ajuns la această discuție, la propunerea pentru BPN-ul de mâine. Asta e propunerea BEX, mâine în BPN vom vedea care este decizia BPN-ului. BEX propune ca Partidul Național Liberal să înceapă negocierile cu toate forțele democratice”.
„Partidul Național Liberal va lua o decizie pentru propunerea de premier. Data trecută știți că eu am făcut acea propunere. Vom avea discuțiile în partid. Vom avea o discuție în Partidul Național Liberal și vom vedea, în funcție și de negocieri, care este propunerea de premier, dar asta va fi, din nou, decizia partidului, așa cum a fost și data trecută. A fost propunere mea, dar fost bineînțeles votată de BPN”, a mai menționat Florin Cîțu.