Florin Cîțu: România va ajunge într-o situație foarte foarte complicată

Fostul premier Florin Cîțu susține că FMI ar putea să arate date pesimiste despre situația economică a României, iar actualul Guvern nu poate să rezolve actualele probleme.

Florin Cîțu: România va ajunge într-o situație foarte foarte complicată


Fostul premier Florin Cîțu susține că FMI ar putea să arate date pesimiste despre situația economică a României și trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că actualul Guvern nu poate să rezolve actualele probleme.

„FMI va face estimări pe baza legislației în vigoare. Mă aștept și să arate o creștere economică în scădere, să arate o inflație care nu scade chiar așa de repede față de ce spune Banca Națională, cu dobânzi mai mari. FMI așteaptă și se uită la România care merge în direcția greșită. Dacă continuăm în această direcție nu avem cum să evităm această discuție cu FMI, cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană. România va ajunge într-o situație foarte foarte complicată dacă nu ne oprim astăzi. Primul pas ar trebui ca cei care au adus România în acest dezastru în ultimii doi ani să plece acasă. Ei nu pot să rezolve ceea ce au stricat tot ei. Este imposibil. Vor încerca doar să acopere acest dezastru”, a declarat Florin Cîțu la B1TV.
Florin Cîțu nu crede că FMI va propune impozitarea progresivă și subliniază că politica fiscală a unei țări este independentă: „Nu cred că această recomandare poate fi luată în calcul de România”.