Franța recomandă ca persoanele sub 30 de ani să nu fie vaccinate cu serul anti-Covid Moderna

Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) a recomandat luni ca vaccinul Moderna să nu fie utilizat pentru persoanele care au sub 30 de ani, informează Reuters.

Franța recomandă ca persoanele sub 30 de ani să nu fie vaccinate cu serul anti-Covid Moderna


La aproape un an de zile de la administrarea serurilor anti-COVID-19, oamenii de știință trag noi concluzii. Vaccinurile administrate în timpul pandemiei încă se află în faza de studiu, iar Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) a recomandat luni ca serul de la Moderna să nu mai fie utilizat pentru tinerii cu vârsta de până la 30 de ani, informează Reuters.

Potrivit experților în sănătate publică din Franța, cei care se încadrează în segmentul de vârstă menționat prezintă un risc crescut de apariție a unor boli la inimă: miocardită și pericardită. Mai precis, este vorba despre un studiu care s-a concentrat pe pacienți în vârstă de 12 – 50 de ani. Astfel, în intervalul 15 mai – 31 august 2021 au fost consemnate 919 cazuri de miocardită și 917 de pericardită.
Pe 15 octombrie, Autoritatea Națională pentru Sănătate din Franța a recomandat utilizarea vaccinului Pfizer & BioNtech exclusiv pentru doze de rapel.