Germania a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca

Germania a anunţat că suspendă vaccinarea populaţiei cu serul dezvoltat de compania britanică din cauza problemelor de coagulare.

Germania a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca


Germania a suspendat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca și Universitatea Oxford. În luarea deciziei, autoritățile federale au invocat recomandarea făcută de Institutul Paul Ehrlich, arată un comunicat de presă emis luni de ministerul german al sănătății, transmite Bloomberg.

Anunţul a fost făcut, astăzi, de Ministerul Federal al Sănătăţii, după ce Institutul Paul Ehrlich (n.r. Institutul federal german pentru vaccinuri și biomedicină) a recomandat investigaţii amănunţite în ceea ce înseamnă reacţiile adverse depistate după vaccinarea cu AstraZeneca.
Iniţial, în Germania au fost raportate mai multe cazuri de tromboze în legătură cu vaccinarea.
Tot astăzi, Olanda a decis suspendarea, cel puţin până la 29 martie, vaccinării cu AstraZeneca.
Autorităţile olandeze spun că măsura, care va dura până cel puțin pe 29 martie, are caracter de precauție. Guvernul acestei ţări menţionează că decizia vine în urma rapoartelor din Danemarca și Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave.
În România există un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în care procurorii fac cercetări în cazul bărbatului care a murit după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca.