Guvernul majorează cu 50 la sută salariile de bază ale unor funcționari

Guvernul a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede majorarea cu 50 la sută a salariilor de bază ale angajaților implicați în implementarea PNRR.

Guvernul majorează cu 50 la sută salariile de bază ale unor funcționari


Guvernul a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede majorarea cu 50% a salariilor de bază ale angajaților implicați în implementarea PNRR și a celorlalte proiecte finanţate din fonduri europene, indiferent de numărul de proiecte în care sunt implicați. Majorarea se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect, se arată în proiectul de OUG citat de Economedia.

„Personalul din instituțiile și/sau autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și/sau fonduri externe rambursabile, precum și personalul implicat în implementarea Mecanismului de redresare și reziliență prevăzut la art.6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului național de redresare și reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 230/2021, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect”, se arată în proiectul de OUG.
În prezent acești angajați au dreptul la majorarea cu până la 35% a salariului de bază.
Prevederile nu vor fi aplicabile demnitarilor, cu excepţia președinților și vicepreședinților de consiliu județean, respectiv primar și viceprimar.