Guvernul suspendă plata celor 1.500 de lei pentru creşa sau grădiniţa copiilor angajaţilor

Ministerul Finanțelor propune într-un proiect suspendarea unei măsuri așteptate de părinți, anume acordarea celor 1.500 de lei pentru creșă sau grădiniță.

Guvernul suspendă plata celor 1.500 de lei pentru creşa sau grădiniţa copiilor angajaţilor


Ministerul Finanțelor propune într-un proiect suspendarea unei măsuri așteptate de părinți, anume acordarea celor 1.500 de lei pentru creșă sau grădiniță. Asta deși, la începutul anului, ANAF informa companiile că pot aplica pentru această măsură. Impactul bugetar ar fi fost de 4,5 miliarde de lei, susține Ministerul.

Potrivit Legii 239/2020, dacă firma unde lucrezi îți plătește grădinița pentru copil, atunci acea societate scade din impozitul pe profit pe care-l datorează 1.500 lei/lună de fiecare copil. ANAF a și publicat o broșură în acest sens, potrivit căreia contribuabilii care efectuează cheltuieli cu educaţia timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educaţia timpurie, dar nu mai mult de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil.
Acum, însă, MInisterul Finanțelor propune suspendarea în 2021 a aplicării acestei măsuri, informeză HotNews.
Același proiect mai propune ca deducerea costului de achiziție al aparatelor de marcat electronice fiscale să se efectueze de către fiecare asociat din impozitul anual, proporțional cu cota de participare în asociere.