Începe programul Rabla Local. Vezi detalii despre înscriere

Administrația Fondului pentru Mediu a făcut publice instrucțiunile pentru persoanele fizice care doresc înscrierea în cadrul programului Rabla Local.

Începe programul Rabla Local. Vezi detalii despre înscriere


Vești bune pentru cei care doresc să scape de mașina veche și să facă o nouă achiziție. Administrația Fondului pentru Mediu a făcut publice instrucțiunile pentru persoanele fizice care doresc înscrierea în cadrul programului Rabla Local.

Potrivit AFM, conturile de utilizator trebuie create anterior înscrierii în aplicație. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. programul „Casa Verde fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită. În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP.
„Persoana fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație, trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculului uzat pentru care solicită finanțare. Solicitantul se va înscrie în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista prevăzută în aplicația informatică și pe site-ul AFM. După înscriere, AFM transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile participante în cadrul Programului. Persoana fizică transmite documente, conform procedurii interne a primăriei, care va fi publicată pe site-ul acesteia“. 
Crearea contului se face prin accesarea căsuței verzi din următorul link - https://afm.ro/casare_auto_uzate.php.