Iohannis: Este o dramă care ne reaminteşte brutal că siguranţa în şcoli rămâne o prioritate critică

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, luni, în cazul tragediei de la Odorheiu Secuiesc, solicitând elucidarea de urgenţă a cauzelor care au dus la prăbuşirea clădirii internatului.

Iohannis: Este o dramă care ne reaminteşte brutal că siguranţa în şcoli rămâne o prioritate critică


Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, luni, în cazul tragediei de la Odorheiu Secuiesc, solicitând elucidarea de urgenţă a cauzelor care au dus la prăbuşirea clădirii internatului Liceului 'Tamasi Aron' şi pedepsirea celor care se vor dovedi vinovaţi.

"Tragedia care a avut loc la internatul Liceului 'Tamasi Aron' din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanţe familiei elevului care şi-a pierdut viaţa şi le doresc însănătoşire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reaminteşte brutal că siguranţa în şcoli rămâne o prioritate critică. Spaţiile în care copiii îşi petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecţie şi să fie adaptate la standardele de siguranţă actuale. Solicit elucidarea de urgenţă a cauzelor care au dus la prăbuşirea clădirii şi pedepsirea celor care se vor dovedi vinovaţi", a scris şeful statului pe Facebook.