ÎPS Teodosie: Dumnezeu poate să îmi dea sancţiuni. Numai de sancţiunea lui Dumnezeu mă tem

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus vineri că doar Dumnezeu poate să îi dea sancţiuni, după ce a fost acuzat de răzvrătire de către BOR.

ÎPS Teodosie: Dumnezeu poate să îmi dea sancţiuni. Numai de sancţiunea lui Dumnezeu mă tem


Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a reacționat la reproșurile adresate de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prefericitul Daniel, care a respins cererea privind înfiinţarea Mitropoliei Tomisului. Arhiepiscopului Tomisului a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că cei care au luat decizia că nu trebuie înfiinţată Mitropolia Tomisului nu cunosc istoria acestei zone pentru că nu au reuşit să o studieze.

Teodosie, a mai spus că doar Dumnezeu poate să îi dea sancţiuni, după ce a fost acuzat de răzvrătire de către BOR. Referitor la înfiinţarea unei mitropolii la Constanţa, ÎPS Teodosie a spus: „De Dumnezeu depinde, nu de oameni”.
“Ei încă nu cunosc. Eu nu le dau vină. Când vor cunoaşte nu au cum să spună că albul e negru şi negru e alb. Nu au studiat, noi am trimis o sinteză. Îi invităm să studieze. Vă invit miercuri la ora 12 veţi avea cea mai frumoasă surpriză, la Arhiepiscopie, în sala mare, unde vor lansa 100 de volume Monumenta Romania care vor întregi ceea ce am avut până acum. Şi acestea vor lămuri şi mai mult, vor fi specialişti, istorici care vă vor prezenta reperele istoriei acestui ţinut care se compara cu ale Romei, ale marilor cetăţi. De ce să ascundem istoria şi de ce să nu ne respectăm demnitatea noastră. Aici e un ţinut aparte, singurul loc care a avut rezonanţe în toată lumea creştină şi în toată lumea în general”, a afirmat ÎPS Teodosie.
El a precizat că la dorinţa credincioşilor a făcut şi intervenţiile pentru înfiinţarea Mitropoliei.
“Am vrut să fiu în rugăciune cu credincioşii şi de fapt am făcut la cererea lor. La cererea credincioşilor am făcut şi intervenţiile pentru Mitropolie, la dorinţa credincioşilor am făcut şi aceste rugăciuni. Stau mărturie mesajele pe care le am din Diasporă, să nu opriţi rugăciunea că noi suntem în întuneric fără să ne faceţi Liturghie zilnică şi fără acatist. Până când s-au deschis bisericile făceam Acatist în fiecare seară şi aveam cu mine mii de oameni nu pentru mine sau a deveni vedetă cum a spus cineva, vedetele ies din când în când nu stau tot timpul. Am vrut să fiu în rugăciune şi voi fi în rugăciune şi după ce nu va fi urmă de pandemie. Am hotărât înaintea lui Dumnezeu că nu mai pot să mă opresc să slujesc în fiecare zi Sfânta Liturghie. Ce e rău în asta?”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.
Întrebat dacă nu e îi este teamă de o sancţiune, el a răspuns: “Nu vorbim de sancţiuni. Vorbesc aici ceea ce este pozitiv. Ce sancţiuni? Dumnezeu poate să îmi dea sancţiuni. Numai de sancţiunea lui Dumnezeu mă tem”.