ÎPS Teodosie, oprit de filtrul de poliţie în drum spre Peştera Sf. Andrei. Teodosie a spus că îi aşteaptă pe români cu inimăbună

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineaţa, de filtrul de poliţie de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peştera Sfântului Andrei.

ÎPS Teodosie, oprit de filtrul de poliţie în drum spre Peştera Sf. Andrei. Teodosie a spus că îi aşteaptă pe români cu inimăbună
Foto: Captură Realitatea TV


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineaţa, de filtrul de poliţie de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peştera Sfântului Andrei. Arhiepiscopul a spus că îi aşteaptă pe români „cu inimă bună”.

Maşina în care se afla ÎPS Teodosie a fost oprită de filtrul de poliţie, pentru verificarea documentelor, Constanţa fiind în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2.
„Să vină cu inimă bună, să-şi mângâie sufletul şi sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace şi în armonie”, a spus ÎPS Teodosie.
Arhiepiscopia Tomisului şi Înaltpreasfinţitul Teodosie, personal, a invitat, încă de sâmbătă, autorităţile de Stat centrale şi locale (Preşedinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari,  prefect, preşedinte al Consiliului Judeţean, primari, consilieri judeţeni şi locali etc.) să ia parte la sărbătoarea naţională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.
Prefectul Constnaţei l-a refuzat pe ÎPS Teodosie, spunând că nu are domiciliu în comuna Ion Corvin şi dacă ar participa ar încălca regulile în privinţa carantinei instituite în Constanţa.