Loredana "Magic" la Casa de Cultura din Constanța

În data de 10 martie, la Casa de Cultura Constanţa a fost susţinut un concert magic, care a depăşit limitele aşteptărilor

Loredana "Magic" la Casa de Cultura din Constanța
Loredana "Magic" la Casa de Cultura din Constanța
Loredana "Magic" la Casa de Cultura din Constanța
Loredana "Magic" la Casa de Cultura din Constanța
Loredana "Magic" la Casa de Cultura din Constanța
Loredana "Magic" la Casa de Cultura din Constanța
Loredana "Magic" la Casa de Cultura din Constanța
Loredana "Magic" la Casa de Cultura din Constanța


În data de 10 martie, la Casa de Cultura Constanţa a fost susţinut un concert magic, care a depăşit limitele aşteptărilor, întâmpinând publicul cu foarte multe surprize.

Aşa cum ne relatează descrierea evenimentului, primăvara acestui an se anunţă ca fiind una magică, având startul dat de turneul naţional care se intitulează “LOREDANA MAGIC”, care cuprinde 15 din cele mai importante oraşe ale ţării: Botoșani (19 martie, Casa de Cultură a Sindicatelor), Suceava (20 martie, Casa de Cultură a Sindicatelor), Iași (21 martie, Casa de Cultură a Studenților), Onești (25 martie, Casa de Cultură a Sindicatelor), Bacău (26 martie, Teatrul de Vară “Radu Beligan”), Brașov (27 martie, Sala Sporturilor), Pitești (31 martie, Casa de Cultura a Sindicatelor), Targu-Mureș (1 aprilie, Palatul Culturii), Cluj-Napoca (2 aprilie, Casa de Cultură a Studenților), Oradea (3 aprilie, Teatrul “Regina Maria”), Timișoara (5 aprilie, Filarmonica “Banatul”), Deva (6 aprilie, Teatrul de Artă) și Sibiu (7 aprilie, Casa de Cultură a Sindicatelor). Mai mult decât atât, celebra artistă va cânta și în Republica Moldova, la Chișinau, pe 9 aprilie, la Palatul Național.
Loredana a impresionat publicul cu cea mai grandioasă producţie şi cu cel mai impresionant show, încărcat de magie, culoare şi bucurie. Turneul naţional “Magic” va cuprinde cele mai importante oraşe din ţară, astfel încât toţi cei care nu au ajuns în toamna anului 2013 la Sala Palatului să trăiască experienţa unică a unui show marca Loredana, care rivalizează cu marile producţii internaţionale.
“De-abia aştept să pornim cu show-ul “Magic” în toată ţara! Îi aştept pe toţi fanii mei în sălile de spectacole pentru a trăi o experienţă unică şi irepetabilă! Pe curând, cu dragoste!” a declarat Loredana.
Încă de la începutul spectacolului pe scena Casei de Cultură, Loredana împreună cu echipa ei a impresionat publicul prin prestanţa de calitate şi la cel mai bun nivel. Apariţia ei a fost una fulgerătoare, îmbrăcată cu lumină şi culori împodobind scena într-un frumos şi bogat peisaj artistic cum nu a mai fost până acum. Publicul uimit şi în acelaşi timp entuziasmat de surprizele neaşteptate pe care Loredana le-a pregătit, a păşit într-o lume nouă pe care Loredana le-a pregătit-o.
Aşa cum se intitulează şi evenimentul, numerele de magie au fost la cel mai înalt nivel, fiind realizate de un magician renumit în România pentru realizările lui, pe numele său Johannes, oferind publicului constănţean cel mai mare număr de magie, dar şi de celălalt mai tânăr magicial pe nume Antonio, ajutând-o pe Loredana să leviteze într-una din apariţiile ei pe scenă. Printre invitaţii surpriză care au cântat alături de Loredana s-au numărat Cornel Ilie de la Trupa Vunk interpretând single-ul “Nu ştiu cine eşti” şi finalistul sezonului 3, din echipa Loredanei de la Vocea României Marius Marin. Printre piesele care au consacrat-o pe Loredana, se numără "Apa", "Depărtare", "Inimă de ţigan", "Made in Romania", "Zaraza" şi "Zig Zagga" şi noul single "Lumea ta", interpretat alături de Carla's Dreams lansat la sfârşitul anului trecut. Loredana a conturat un moment cărora multora le-a adus lacrimi în ochi. Artista a interpretat celebrul cântec popular „Mărioară de la Gorj”, împletindu-şi vocea cu cea a „Păsării Măiastre”. „Maria Tănase este inspiraţia mea supremă”, a mărturisit Loredana publicului consntănţean. Marea artistă a oferit publicului aproximativ două ore de muzică de toate genurile, de la muzică populară sau lăutărească, până la hip-pop sau dance.
La finalul show-ului, Loredana a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu.

Reporter: Ce te definşte oraşul Constanţa?
Loredana: Constanţa are o mare semnificaţie pentru mine. Este oraşul în care vin cu tot sufletul de fiecare dată, şi cum am spus în sală, de câte ori vin în Constanţa mi se pare că începe vacanţa, chiar dacă e iarna şi furtună, cum a fost azi-noapte, pentru mine Constanţa are un farmec inegalabil. Prima dată am ajuns la Constanţa la vârsta de 14 ani, mi-am dorit atât de mult lucrul ăsta, dar pentru că eram dintr-un oraşel mititel din Moldova, băieţii mei tot îmi promiteau că dacă o să iau premiul întâi, la anul mergem la mare. Am tot luat premiul întâi până am ajuns la festivalul de la Mamaia şi atunci nu am avut ce să mai fac, a trebuit să merg la Mamaia.
Reporter: Cine a descoperit sau cine a a creat fantasmele acestei "magii"?
Loredana: Cred că a fost totul de la muzică şi practic a fost ideia mea de a vorbi această poveste. Show-ul l-am început practic să-l construim la Sala Palatului, acest show este în premieră absolută, pentru că are numere inedite faţă de showul de acolo, a trebuit să-l adaptăm de la o scenă foarte mare, o sală de peste 4000 de locuri la o sală foarte mică, în comparaţie, asta a ţinut foarte mult de logistică şi a trebuit să repetăm vreo două săptămâni pe o scenă de dimensiuni din astea ca să ne obişnuim cu dimensiunile noi.
Reporter: Spectacolul total te defineşte ca o artistă, vine în confirmare a carierei, a muncii depuse?
Loredana: Cred că da. Ca să poţi să cânţi două ore, îţi trebuie un antrenament de mulţi, mulţi ani, şi cred că nu aş fi fost pregatită să fac asta acum 10 ani sau poate acum 5 ani. Totul vine la momentul în care mă simt pregătită şi am strâns energie, am strâns idei, m-am antrenat fizic, psihic şi am încercat să adun toate aceste talente împreună şi să creăm o poveste în care să-i fascineze pe spectatori şi pentru ziarişti.
Reporter: Pentru unii eşti considerată un fenomen. Mărturisesc că, cu toată admiraţia, ai reusit să te reinventezi, nu stiu, poate că nu de la an la an, dar de la lună la lună?
Loredana: Ooo, mulţumesc frumos. Eu cred că în fiecare zi trebuie să găseşti ceva nou şi să vii cu o altă energie şi să descoperi altceva.
Reporter: Cum, cum reuşeşti, ce te alimentează?
Loredana: Mă alimentează dragostea pe care o are publicul pentru mine şi faptul că sunt răspunzătoare pentru aceste sentimente pe care le primesc de atâta timp, şi care mă hrănesc practic, că până la urmă, banii sau gloria contează mai puţin. Dragostea şi faptul că atâtea generaţii vin la concertele mele, de la mic la mare, şi plătesc un bilet într-o perioadă în care trăim cu toţii o criză de toate felurile, pentru mine este cel mai mare dar. Şi ce pot să fac, decât să cânt cât mai bine şi să fiu şi mai bună, în fiecare zi mai bună.
Reporter: Şi cum reuşeşti să te ţii departe, eşti o fire discretă, te ţii departe de tot ce înseamnă monden?
Loredana: Atunci când iţi place ceea ce faci şi munceşti pentru asta de dimineaţă până seară, nu mai ai timp să te gândeşti la aşa ceva.
Loredana: I love you Constanţa! Ne vedem la vară!