Maia Sandu: Îi mulțumesc României pentru sprijinul constant

Ministrul Bogdan Aurescu a avut o întrevedere și cu președinta Maia Sandu, care a mulțumit României atât pentru acest ajutor umanitar gratuit

Maia Sandu: Îi mulțumesc României pentru sprijinul constant
Foto: Facebook @ Maia Sandu


Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a efectuat o vizită oficială la Chișinău, vineri, cu prilejul acordării unui nou sprijin Republicii Moldova din partea României, cu titlu gratuit, constând în echipamente medicale și de protecție în valoare de 2,3 milioane de euro pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Cu această ocazie, șeful MAE a avut o întrevedere și cu președinta Maia Sandu, care a mulțumit României atât pentru acest ajutor umanitar gratuit, despre care spune că va ajunge în spitalele din stânga Prutului, cât și pentru sprijinul constant pe care l-a furnizat Republicii Moldova.

Suntem recunoscători României pentru acest ajutor gratuit în valoare de peste două milioane de euro, ajutor umanitar care va ajunge în spitalele noastre, pentru medici, lucrători medicali și pentru pacienți. Îi mulțumesc României în numele meu și în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova pentru sprijinul constant, pentru asistența în lupta cu pandemia, pentru susținerea intereselor țării noastre la nivelul Uniunii Europene. Îi mulțumesc României că ne este alături. În aceste vremuri grele pentru toate țările lumii, să oferi ajutor altei țări este o dovadă clară de prietenie și solidaritate. Cu ajutorul României, cu ajutorul Uniunii Europene, vom reuși să combatem acest virus. Republica Moldova nu este singură. Țara noastră are mulți prieteni și mă bucur să putem consolida aceste parteneriate în beneficiul cetățenilor noștri”, a scris Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, vineri, pe Facebook.