Martin: Consider că există un potențial consistent pentru ca noi să atragem turiști kazahi în destinațiile românești

Astăzi, în Astana, capitală Kazakhstanului, a fost semnat Acordul de Promovare turistică între România și Republica Kazakhstan.

Martin: Consider că există un potențial consistent pentru ca noi să atragem turiști kazahi în destinațiile românești


Astăzi, în Astana, capitală Kazakhstanului, a avut loc o întâlnire oficială între Corina Martin, Secretar General al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) și Consul Onorific al Republicii Kazakhstan în Constanța și Horațiu Clepan, Secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, cu Vice Ministrul kazah al Ministerului Sporturilor, Culturii și Turismului, dl.Yerzhan Yerkinbayev și cu Directorul General al Agenției Naționale pentru Turism din Kazakhstan.

Întâlnirea oficială a făcut parte din seria de evenimente cuprinse pe Agenda Comisiei guvernamentale mixte și a lucrărilor Forumului de afaceri România-Kazakhstan.
Delegația guvernamentală română este condusă de Ministrul Virgil Popescu și mai include Secretari de Stat de la Ministerele Energiei, Transporturilor, Antreprenoriatului și Turismului, iar companiile private românești ce participa la Forumul de afaceri comun vin din domeniul energiei, petrolului, producției de mobilă, agricultură și turism.

"În premieră, azi, s-au întâlnit organizațiile naționale din turismul României și al Kazakhstanului, întâlnire pe care mi-am propus-o în agenda mea de lucru imediat ce am fost investită ca și Consul Onorific al Republicii Kazakhstan în România. Consider că există un potențial consistent pentru ca noi să atragem turiști kazahi în destinațiile românești și, în reciprocitate, să invităm românii să descopere Kazakhstanul, o destinație inedită și spectaculoasă.
Am propus și s-a stabilit azi că România să participe, în premieră, la Târgul de turism al Kazakhstanului și să invite în Circuit de familiarizare în România turoperatori și jurnaliști kazahi, iar Kazakhstanul va participa în premieră la Târgul de Turism al României și va invită turoperatori români și reprezentanți din mass-media română, pentru a promova bogăția turistică a Kazakhstanului. Consider însă esențial că obiectiv introducerea unui zbor direct între România și Kazakhstan, cu o frecvența de 2 zboruri pe săptămână, pentru a consolida și dezvolta potențialul fantastic de colaborare economică, culturală, turistică și, desigur, diplomatică.
În cursul săptămânii viitoare va fi semnat un Memorandum de colaborare strategică în domeniul turismului între cele două țări. Mă bucur că am obținut acordul și susținerea Ministerului român al Antreprenoriatului și Turismului, iar prezența Secretarului de Stat Horațiu Clepan confirmă deschiderea față de propunerea Federației noastre de a deschide colaborare comun spre piețe noi de pe care România poate și trebuie să atragă turiști", a declarat Corina Martin.