Olanda și Senegal s-au calificat în optimile Cupei Mondiale din Qatar

Olanda s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar din postura de câştigătoare a Grupei A, după ce a învins echipa Qatarului cu scorul de 2-0.

Olanda și Senegal s-au calificat în optimile Cupei Mondiale din Qatar


Selecţionata Olandei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar din postura de câştigătoare a Grupei A, după ce a învins echipa Qatarului cu scorul de 2-0 (1-0), marţi, pe Al Bayt Stadium din Al Khor.

Echipa antrenată de Louis van Gaal a câştigat fără emoţii meciul cu cel mai slab adversar din grupă, prin golurile marcate de Cody Gakpo (26) şi Frenkie De Jong (50).

Olanda, vicecampioană mondială în 1974, 1978 şi 2010, s-a calificat în optimile Cupei Mondiale pentru a 11-a oară în istoria sa.

Selecţionata ţării gazdă a eşuat în obţinerea primului său punct la Cupa Mondială, după ce în meciul cu Senegalul a marcat primul gol în această competiţie.

Tot în Grupa A, Senegal a reușit să treacă de Ecuador, scor 2-1, și s-a clasat pe locul 2, bifând prima prezență în faza eliminatorie a celei mai importante competiții internaționale de fotbal după o pauză de 20 de ani.
Al doilea „bilet” pentru optimi a fost adjudecat de Senegal, care a început etapa pe poziția a 3-a, dar care a reușit să o învingă pe Ecuador și să treacă deasupra ei. Pentru selecționata africană au marcat Sarr (44`, penalty) și Koulibaly (70`), în timp ce pentru latinoamericani a punctat Caicedo (67`). Senegalezii o vor înfrunta optimi pe câștigătoarea Grupei A, acolo unde înaintea ultimei etape Anglia este prima.
Până acum și-au mai asigurat prezența în optimi Franța, Brazilia și Portugalia.