Simona Halep, campioană la Toronto după o finală istorică

Simona Halep a câştigat al 24-lea titlu din carieră, după ce şi-a luat revanşa în faţa lui Beatriz Hadad Maia, cea care o învingea în semifinalele de la Birmingham, după un meci dramatic.

Simona Halep, campioană la Toronto după o finală istorică


Simona Halep a câştigat al 24-lea titlu din carieră, după ce şi-a luat revanşa în faţa lui Beatriz Hadad Maia, cea care o învingea în urmă cu mai puţin de două luni în semifinalele de la Birmingham, după un meci dramatic. Românca s-a impus de o manieră impresionantă în decisiv, după ce pierduse clar setul secund: 6-3, 2-6, 6-3.

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie 15, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA 1000 de la Toronto, cu premii totale de 2,5 milioane de dolari. Pentru Halep este al 24-lea trofeu la simplu în circuit. Românca va urca pe locul 6 WTA.
În primul set, Halep s-a impus cu 6-3 revenind după ce a fost condusă cu 3-0. Românca a făcut de trei ori break, iar adversara sa o dată.
În al doilea set, Haddad Maia a fost constantă 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 4-1, 5-1, 5-2, 6-2 a fost evoluţia scorului, brazilianca reuşind două breaku-ri.
Setul decisiv a fost câştigat de Halep cu 6-3, după ce adversara sa a pierdut de două ori pe propriul serviciu şi românca o dată.
Meciul s-a încheiat în două ore şi 18 minute. Este primul succes al Simonei Halep la Toronto.
Marea noastră campioană a ajuns la 9 titluri de WTA 1000 în carieră. Din 2009 până în prezent doar două jucătoare s-au impus în mai multe turnee de asemenea nivel: Serena Williams (13 titluri) şi Victoria Azarenka (10).
Simona Halep, după titlul cucerit la Toronto
Sunt epuizată, a fost o bătălie teribilă astăzi. Beatriz, ai făcut o treabă bună toată săptămână. De fapt, tot anul a fost excelent pentru tine! Îți țin pumnii la US Open, sunt sigur că te vei descurca bine. Eu am câștigat de două ori la Montreal, dar aici, la Toronto, niciodată. Am văzut multe steaguri ale României, atmosfera a fost fantastică.  Sincer, nu credeam că voi ridica acest trofeu. Patrick, îți mulțumesc că ești lângă mine! Ți se datorează! Nu m-aș fi gândit la asta lunile trecute, m-ai ajutat enorm. Sper să adunăm multe de acum înainte!”, a spus Simona Halep, la festivitatea de premiere.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor prezenți la această bătălie frumoasă. Vreau să o felicit pe Simona și echipa ei. Ai muncit din greu să fii aici. E drăguț să împart un moment atât de frumos cu tine, în fața publicului. Nu a fost trofeul pe care îl doream, dar vreau să îl împart cu întreaga familie, cu fanii din Brazilia. Nu mi-am putut controla foarte bine emoțiile”, a declarat Beatriz Haddad Maia.
Doar Monica Seles şi Chris Evert (4 titluri) au reuşit să câştige mai multe trofee decât Simona Halep la openul canadian, în era open. Sportiva noastră are acelaşi număr de titluri aici ca legendarele Martina Navratilova şi Serena Williams.
Simona Halep a respectat tradiţia. În ultimele 20 de finale de la Rogers Cup, titlul a mers în dreptul sportivei care s-a impus în setul inaugural din ultimul act. Ultima jucătoare care a revenit de la 0-1 la seturi pentru a pune mâna pe trofeu a fost Martina Hingis, în 200, în faţa Serenei Williams.
Graţie succesului de duminică, Simona Halep va urca pe locul 6 WTA, revenind între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii la fix un an de când a coborât din TOP 10.
Simona Halep a câştigat al 38-lea meci în 2022, depăşind-o astfel pe Ons Jabeur, care are "doar" 37 de succese în acest sezon. Singura jucătoare cu mai multe victorii anul ăsta e liderul clasamentului WTA, Iga Swiatek. Ea a ajuns, totodată, la al 24-lea titlu din carieră, o performanţă fabuloasă.