Olguța Vasilescu: Te-ai dus Violeta Alexandru şi te-ai întors Violeta Bau din Germania

Lia Olguța Vasilescu a transmis un mesaj în care i se adresează direct ministrului Muncii, Violeta Alexandru privind vizita în Germania

Olguța Vasilescu: Te-ai dus Violeta Alexandru şi te-ai întors Violeta Bau din Germania


Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a transmis un mesaj în care i se adresează direct ministrului Muncii, Violeta Alexandru privind vizita în Germania.

"Tot PNL-ul s-a îmbolnăvit de paranoia... Am vaga impresie că, de la Johannis în jos, tot PNL-ul s-a îmbolnăvit de paranoia... Violeta Alexandru spune că ce se întâmplă cu muncitorii români aflaţi în Germania şi trataţi ca nişte sclavi e din cauza unei legi adoptate în guvernarea PSD. Păi, Violeta, hai să îţi explic că pentru incompetenţi ca tine:
1. Pentru muncitorii străini aflaţi pe teritoriul Germaniei acţionează legea germană, nu cea romană şi bănuiesc că nemţii nu au chemat nişte PSD-isti mititei şi roşii ca să le scrie legislaţia;
2. Nu PSD a suspendat activitatea Inspecţiei Muncii, de câteva luni, ca să nu mai poată fi verificată vreo firmă din România, inclusiv cele care se ocupă cu plasarea forţei de muncă, ci tu, cu mânuţa ta;
3. Muncitorii români care au plecat la cules de sparanghel, pe perioada pandemiei, au plecat în baza unei înţelegeri între statul român şi cel german. Mai pe şleau, a sunat Merkel sub presiunea proprietarilor de ferme şi, de la Johannis în jos, v-aţi făcut toţi preş... Dacă pentru IT-isti, medici, etc au fost interzise zborurile spre Europa, pentru agricultori le-aţi deschis prin ordonanţa militară şi i-aţi înghesuit pe toţi în aeroportul de la Cluj, fără să respectaţi nicio măsură sanitară, aduşi inclusiv din zone carantinate, că aveau nemţii nevoie de sclavi.
"Tu habar nu ai de problemele lor"
4. În interviul dat alături de ministrul Agriculturii din Germania, ca cel al Muncii nu avea timp de slugile din România, nu ai cerut decât să aibă parte de acelaşi tratament în spitale românii, ca orice neamţ bolnav de COVID. Păi e obligaţie europena să tratezi muncitorii din statele membre dacă se îmbolnăvesc! Nu asta era problema muncitorilor romani, ci faptul că stau înghesuiţi prin containere, că nu li se asigura mesele promise şi în loc de 13 euro pe oră promişi, primesc 0,65 de euro pe oră, adică sub salariul minim din Germania şi sub cât ar primi din România. Dar tu habar nu ai de problemele lor! Pe ei îi apara sindicatele germane, nu guvernul roman care i-a trimis să fie sclavi pe timp de pandemie...
5. Ai vizitat nişte ferme alese de nemţi, unde nu sunt probleme, şi ţi s-a părut că e presa din România subiectivă sau opoziţia care îţi cere să iei măsuri. Măcar cu sindicatele germane care, de câteva săptămâni, fac scandal în apărarea conaţionalilor noştri ţi-ai făcut timp să vorbeşti?
6. Erai foarte zâmbitoare în conferinţă de presă, total în contradicţie cu situaţia care reclama prezenţa ta acolo! Nu citeşti postările colegilor tăi de partid, măcar, care îţi solicitau seriozitate şi să ceri respect pentru ai noştri?
7. Cu câte confederaţii din agricultură te-ai întâlnit în România? Că poate aveau şi ei nevoie de muncitori în agricultură şi poate îi plăteau şi tratau mai bine decât străinii...", a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.
"Te-ai dus Violeta Alexandru şi te-ai întors Violeta Bau"
8. Pe directive europene nu poţi face modificări în dezbatere publică, aşa cum îţi închipui tu, că România a acceptat prin tratat de aderare să aibă legislaţie europeană, dar te-ai gândit măcar ce s-ar întâmpla dacă noi am trata muncitorii nemţi aflaţi în România, nu că ar fi prea mulţi, aşa cum sunt trataţi romanii noştri la ei? Că doar aplicăm toţi legislaţia europeană în domeniul muncii...
9. Muncitorii români din zona carantinată Suceava au plecat prin firma de casă a lui Gheorghe Flutur, nu a vreunui PSD-ist. Ce măsuri ai luat contra acestei firme? Aaa! Niciuna! Bine, pa!
Te-ai dus Violeta Alexandru şi te-ai întors Violeta Bau din Germania, cu concluzia cucului de la ora 18: PeeeeSeeeDeee este de vină!", a mai scris Lia Olguța Vasilescu pe pagina de Facebook.