Orban: Am luat decizia de a demisiona când am văzut rezultatul alegerilor

Liderul PNL, Ludovic Orban şi-a explicat marţi demisia din funcţia de prim-ministru, afirmând că a considerat că e un gest de onoare şi de demnitate după aceste alegeri.

Orban: Am luat decizia de a demisiona când am văzut rezultatul alegerilor


Liderul PNL, Ludovic Orban şi-a explicat marţi demisia din funcţia de prim-ministru, afirmând că a considerat că e un gest de onoare şi de demnitate după aceste alegeri. El a precizat că nu e vorba de susţinere sau nesusţinere a preşedintelui, ci a luat o decizie şi a pus-o în practică.

Ludovic Orban a evitat să răspundă clar dacă președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia din funcția de premier, spunând că demisia este o decizie personală, iar la întrebările repetate ale jurnaliștilor Orban a afirmat că a luat această decizie după ce a văzut rezultatul alegerilor parlamentare.
Orban a spus din nou că a considerat că este "un gest de onoare și de demnitate" să demisioneze, pentru a arăta că nu se cramponează de funcție: ”Am considerat că e un gest de onoare şi de demnitate după aceste alegeri să fac acest gest. Am făcut exact din motivele pe care le-am explicat în declaraţia publică. Este o decizie care era firească pentru a arăta că nu mă cramponez de poziţia de premier, pentru a arăta că am ţinut cont de voinţa exprimată".
"Demisia este o decizie personală. E o decizie personală pe care am luat-o eu”, a susținut Ludovic Orban, întrebat dacă președintele Klaus Iohannis este cel care i-a cerut să demisioneze.
Chestionat despre susținerea președintelui, Orban a răspuns: "Nu e vorba despre susținere sau nesusținere. Am luat o decizie, am pus-o în practică".
Întrebat dacă se gândise la varianta demisiei înainte de a se întâlni cu Iohannis, luni, la Cotroceni, Orban a răspuns: "Cu siguranță. Când am văzut rezultatele votului”.