Orban, atac la adresa PSD, ALDE și Pro România: Lideri iresponsabili, instigă la nerespectarea regulilor

Premierul Orban susține că prin menținerea stării de alertă, sănătatea românilor poate fi protejată și că opoziția instigă la nerespectarea acestor măsuri

Orban, atac la adresa PSD, ALDE și Pro România: Lideri iresponsabili, instigă la nerespectarea regulilor


Premierul Ludovic Orban răspunde acuzațiilor Opoziției cu privire la prelungirea stării de alertă. Premierul liberal susține că prin menținerea stării de alertă, sănătatea românilor poate fi protejată. De asemenea, șeful Executivului susține că opoziția instigă la nerespectarea acestor măsuri.

Eu am acționat în conformitate cu legea. Guvernul la propunerea Ministerului de Interne și Comitetului Național pentru situații de urgență, a adoptat hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile Majoritatea de moment din Parlament instigă la nerespectarea regulilor, bagatelizează acest pericol care priveşte vieţile românilor. Au pledat pentru încetarea stării de alertă şi pentru lipsirea Guvernului, autorităţilor, a întregului sistem de sănătate, de pârghiile necesare pentru a putea să asigure respectarea regulilor. Le-am răspuns cu legea în faţă. Eu nu pot încălca legea, ca premier. Le-am transmis asta! Să spui o asemenea enormitate, că am manipulat cifrele, mi se pare lipsă de responsabilitate şi autodescalificare. Nu a spus-o doar Marcel Ciolacu, ci foarte mulţi lideri. Lideri iresponsabili, oameni care nu au pic de respect pentru viaţa oamenilor. Nu ai cum să încerci să scoţi capital politic din lucruri grave. Doar pentru că ai văzut în nu ştiu ce sondaje că oamenii vor să scape de restricţii. Să încerci să obţii capital politic instigându-i pe oameni să nu respecte regulile, bagatelizând un pericol real, mi se pare de neacceptat. Este condamnabil, reprobabil. Îi sfătuiesc pe aceşti lideri politici să lase demagogia deoparte şi să lucreze în interesul cetăţeanului", a spus premierul.