Pană masivă de curent electric în Republica Moldova

Mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Nistrului şi numeroşi consumatori din Chişinău, au rămas marţi fără energie electrică, în urma bombardamentelor ruse întreprinse asupra infrastructurii din Ucraina.

Pană masivă de curent electric în Republica Moldova


Mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Nistrului şi numeroşi consumatori din Chişinău, capitala Republicii Moldova, au rămas marţi fără energie electrică, în urma bombardamentelor ruse întreprinse asupra infrastructurii critice din Ucraina, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

"Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova s-a deconectat în regim automat. Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată Republica Moldova", a anunţat ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale al republicii, Andrei Spînu.
Ministrul moldovean a precizat că "aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranţă". "Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică", a scris ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale într-o postare pe Facebook.
Atacuri ruse cu rachete au lovit marţi infrastructuri esenţiale în mai multe regiuni ucrainene, provocând de asemenea întreruperi de curent electric, au anunţat autorităţile locale şi regionale din Ucraina.