Parlamentul a votat bugetul de stat. Cîțu: PSD-iștii țipă că nu mai pot să fure

Premierul Florin Cîțu i-a acuzat iar pe social-democrați că fac scandal și mint și asta doar pentru că sunt supărați că nu mai pot fura din banii publici.

Parlamentul a votat bugetul de stat. Cîțu: PSD-iștii țipă că nu mai pot să fure


În ultima zi de dezbateri în Parlament pe bugetul de stat pe acest an, premierul Florin Cîțu i-a acuzat iar pe social-democrați că fac scandal și mint și asta doar pentru că sunt supărați că nu mai pot fura din banii publici.

Parlamentul a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021. Au fost 234 de voturi „pentru” şi 170 „împotrivă”. Niciun amendament la proiectul propus de Guvernul Cîțu nu a trecut.
Nu am putut să nu remarc cum și-au motivat votul socialiștii din PSD. Au spus tot mai puțin adevăratul motiv: că nu pot să mai fure. în rest vor țipa tot anul... În rest minciuni, minciuni și iar minciuni. O parte le vom demonta azi cu bugetul asigurărilor sociale de stat. Venituri de 90,3 miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât în 2020 și cu 20 miliarde mai mult decât în 2019, când erați la guvernare. Cheltuielile sunt de 90,2 miliarde de lei din care 89,24 cu asistența socială. Cum nu se duc banii către asistența socială?”, a declarat Florin Cîțu, de la tribuna Parlamentului.
Cîțu le-a transmis apoi social-democraților că Guvernul pe care îl conduce chiar plătește mai mult la pensii și salarii și asta fără să crească taxele, așa cum au făcut ei.
„Noi facem toate aceste lucruri, plătim mai mult și pensii, și salarii, și alocații – au crescut și alocațiile cu 20%  – fără să creștem taxe așa cum ați făcut voi trei ani de zile, taxe pe care noi le-am eliminat în prima zi de mandat, anul trecut. N-am crescut nicio taxă și plătim mai mulți bani, și aducem mai mulți bani la buget”, a mai spus șeful Guvernului.