Persoană găsită carbonizată în casă, în urma unui incendiu, în Constanța

Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineață, la o casă din Constanța. La fața locului, pompierii au descoperit trupul carbonizat al unui bărbat.

Persoană găsită carbonizată în casă, în urma unui incendiu, în Constanța


Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineață, la o casă de pe Aleea Albăstrelelor din Constanța. La fața locului, pompierii au descoperit trupul carbonizat al unui bărbat.

În această dimineață, pompierii constănțeni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la o casă, în municipiul Constanța. S-a intervenit cu 4 autospeciale  și două echipaje de prim ajutor, precum și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

 Incendiul s-a manifestat la o locuintă pe o  suprafață de aproximativ 60 mp, cauza probabilă fiind o sursă improvizată de încălzire. Din nefericire, o persoană a fost găsită decedată.

Pentru evitarea incendiilor la locuinţe reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa atrag atenţia cetăţenilor cu câteva sfaturi  utile, astfel:
La instalaţiile electrice: 
- nu utilizaţi siguranţe improvizate pentru că prezintă un pericol de incendiu;
- evitaţi să folosiţi conductoare electrice neizolate, ştechere sau prize defecte;
- este interzisă suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea concomitentă a mai multor consumatori electrici. Pentru remedierea defecţiunilor, apelaţi numai la persoane autorizate. 
Fumatul:
- nu aruncaţi la întâmplare resturile de ţigări şi în niciun caz înainte de a fi stinse complet;
- încercaţi să aveţi propriul loc pentru fumat chiar şi în casa sau gospodăria proprie şi nu uitaţi că fumatul este interzis în încăperile în care sunt depozitate materiale combustibile sau lichide inflamabile.
Jocul copiilor cu focul:
- nu lăsaţi la îndemâna lor surse de foc şi nu permiteţi să se joace cu chibriturile sau cu jarul din sobă; 
- explicaţi-le care este pericolul dacă se joacă cu focul (pierderea vieţii, arsuri, distrugeri de bunuri etc.);
- nu vă lăsaţi copiii încuiaţi în casă, având la îndemână surse de foc sau mijloace de încălzire în funcţiune.
La aragaz: 
- se verifică etanşeitatea racordării buteliei cu GPL la aragaz cu emulsie de apă şi săpun, şi în niciun caz cu flacără;
- este interzisă utilizarea buteliilor artizanale şi transvazarea GPL-ului din buteliile omologate în butelii artizanale;
- nu amplasaţi buteliile în imediata apropiere a sistemelor de încălzire din locuinţă (sobe cu sau fără acumulare de căldură) pe durata exploatării;
- dacă constataţi că sunt scăpări de gaze, nu manevraţi echipamente electrice sau surse de foc în locuinţă, ci aerisiţi spaţiul în care sunt amplasate butelia cu GPL şi aragazul.