Peste 150.000 de medicamente interzise și o instalație clandestină, descoperite de politiști

Polițiștii au mai ridicat aproximativ 350.000 de euro susceptibili a proveni din activitatea infracțională precum și arme de foc

Peste 150.000 de medicamente interzise și o instalație clandestină, descoperite de politiști


Peste 150.000 de medicamente interzise și o instalație clandestină au fost descoperite de polițiști în urma a 26 de percheziții desfășurate vineri în București și în șase județe, vizând trei grupări implicate în producția și comercializarea de medicamente anabolizante contrafăcute.

În urma finalizării celor 26 de percheziții desfășurate ieri, pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Călărași, Iași, Sălaj, Bihor și Timiș, la domiciliile membrilor a trei grupări infracționale și în locuri de producție și depozitare a unor substanțelor interzise, polițiștii au identificat o instalație clandestină utilizată la producerea și ambalarea substanțelor medicamentoase și au ridicat sute de mii de comprimate, fiole, flacoane și alte recipiente conținând substanțe anabolizante și hormoni de creștere, se arată într-un comunicat al Poliției Române.
De asemenea, polițiștii au ridicat aproximativ 350.000 de euro susceptibili a proveni din activitatea infracțională, precum și arme de foc.
Mai multe persoane erau bănuite de implicarea în producția, depozitarea și comercializarea ilegală în România și în alte state comunitare de produse medicamentoase interzise.
Potrivit Poliției, aceste medicamente erau comercializate atât în România, prin intermediul internetului, cât și în alte state comunitare, în special în Spania și Ungaria, prin intermediu unor persoane interpuse.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat până în prezent depăşeşte 1.000.000 de lei.
Activităţile, desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.