Peste 50 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului iscat la acoperișul unui bloc turn din Constanța

Peste 50 de pompieri cu mai multe autospeciale au intervenit, joi seară, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la acoperişul unui bloc turn, în cartierul Faleză Nord din Constanţa.

Peste 50 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului iscat la acoperișul unui bloc turn din Constanța


Peste 50 de pompieri cu mai multe autospeciale au intervenit, joi seară, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la acoperişul unui bloc turn, în cartierul Faleză Nord din municipiul Constanţa, fără a se înregistra victime.

Incendiul s-a iscat la o construcţie improvizată ridicată pe acoperişul blocului şi a fost stins în aproximativ o oră.
"Incendiul a fost lichidat, au ars circa 300 metri pătraţi din acoperiş. Pe terasa blocului era o construcţie de vară, improvizată de proprietar. La intervenţie au acţionat 53 subofiţeri şi 2 ofiţeri cu 8 ASAS, 2 ATPVM, 2 ASII, Autoplatforma, 3 SMURD B2, 2 AMOP, 2 Cisterne RAJA", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".
Mulți dintre locuitori au ieșit singuri din bloc, iar 37 de persoane au fost evacuate de pompieri. Intervenția este în dinamică.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Oana Manoilă, pe lângă locatarii blocului care au ieşit singuri din locuinţe, alte 37 de persoane au fost evacuate de către pompieri, aceştia asigurându-se totodată că, în prezent, nu mai sunt oameni în interiorul blocului.