Primăria Constanța va organiza mai multe evenimente, cu ocazia Zilei Constanței

Primarul Vergil Chițac a prezentat acțiunile organizate cu ocazia celebrării „Zilei Constanței 2021“. În acest an, acțiunile dedicate Zilelor Constanței vor fi organizate în regim de pandemie.

Primăria Constanța va organiza mai multe evenimente, cu ocazia Zilei Constanței


Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a organizat joi, 19 mai 2021, o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate acțiunile organizate cu ocazia celebrării „Zilei Constanței 2021“. În acest an, acțiunile dedicate Zilelor Constanței vor fi organizate în regim de pandemie.

„Peste două zile, pe 21 mai, constănțenii vor sărbătorii ziua orașului lor, zi în care îi cinstim și pe sfinții împărați Constantin și mama sa Elena, cei care au contribuit decisiv la recunoașterea creștinismului pe aceste meleaguri și care au schimbat numele cetății Tomis în Constantiana, Constanța de azi. Pentru a marca această importantă zi, Primăria Constanța, împreună cu Prefectura și Consiliul Județean a organizat mai multe evenimente. Cinstirea numelui orașului și a moștenirii noastre latin-bizantine se va face printr-o expoziție de icoane a Sfinților Constantin și Elena, protectorii Constanței la Muzeul de Artă Populară. În zilele de 22 și 23 mai vom desfășura un maraton de vaccinare anti-covid, dar și de testare împotriva hepatita C, în Portul Tomis, în Autobuzul etajat și marcat cu însemnele Capitalei Tineretului”, a spus primarul Constanței.

Vineri, o călătorie cu autobuzele CT Bus va costa un pet adus la punctele de reciclare care vor fi amenajate în mai multe stații de transport în comun. Aceasta are ca scop încurajarea reciclării este campania “Schimba prețul cu biletul” prin care orice care vine cu un pet poate obține o călătorie gratuită cu mijloacele de transport în comun.
“Pentru că Ziua Constanței este anul acesta într-o vinere verde, lansăm împreună cu asociația „Act For Tomorrow” acțiunea ”Schimba prețul cu biletul”. Este o acțiune unică în România prin care locuitorii orașului și turiștii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun plătind în schimb cu PET-uri și doze de aluminiu. Vor exista cinci puncte de colectare în schimbul cărora se va oferi un ecuson ce oferă gratuitate pentru transportul public pe întreaga zi“, a mai spus Chițac.
Stelian Gima, vicerpreședinte CJC, a declarat că și Consiliul Județean va organiza evenimente culturale organizate cu acest prilej. 
“Aș vrea să le mulțumesc tuturor constănțenilor, pentru responsabilitatea de care au dat dovadă, în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID-19. Decizia fiecărui constănțean de a se vaccina, a făcut posibil, ca astăzi, să ne bucurăm de măsurile de relaxare adoptate de Guvernul României. Aceste măsuri nu pot decât să ajute administrația locală și prefectura, să organizeze, cu ocazia Zilei Orașului Constanța, evenimente culturale și sportive, evenimente așteptate, cred eu, de toți constănțenii. Programul activităților organizate de către instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța, îl puteți consulta pe site-ul instituției noastre. Vă așteptăm cu drag la toate evenimentele!

La rândul său și prefectul judetului, Silviu Coșa vorbeste despre necesitatea continuării campaniei de vaccinare, astfel încat și în anii urmatori, zilele orașului sa devină o normalitate. Prefectul a mai declarat că, până acum, s-au vaccinat anti-COVID circa 170 de mii de constănțeni.
Punctele vor fi amenajate în stațiile CT Bus din zonele:  Far, Gara CFR, Poarta 2 Port – Tribunal, cap linie Tomis Nord – Cireșica și City Park Mall. 
De asemenea, unitățile de învățământ, cultură și sport din Constanța vor organiza, atât fizic, cât și online, diverse expoziții și acțiuni sportive.