Radu Mazăre, condamnat definitiv de Înalta Curte la 5 ani de închisoare în dosarul Polaris

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv joi pe Radu Mazăre, fost primar al Constanței, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, în dosarul Polaris.

Radu Mazăre, condamnat definitiv de Înalta Curte la 5 ani de închisoare în dosarul Polaris


Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv joi pe Radu Mazăre, fost primar al Constanței, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, în dosarul „Polaris”. În primă instanță, fostul edil primise o pedeapsă de 9 ani și 10 luni.

Afaceristul local Sorin Strutinsky a fost condamnat și el la 5 ani de închisoare, iar instanța a dispus confiscarea a câte 3,4 milioane lei de la cei doi.
Dosarul fusese trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție în decembrie 2015. Potrivit procurorilor, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul afaceristului Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro – din care a primit peste 2,47 milioane lei – de la reprezentanții a două societăți comerciale, pentru a facilita emiterea documentațiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall pe care firmele respective intenționau să le dezvolte în Constanța.
În februarie 2019, fostul primar Radu Mazăre a mai primit o condamnare definitivă, de 9 ani de închisoare, în dosarul retrocedării plajelor din Mamaia. Prejudiciul din dosarul respectiv se ridică la 114 milioane euro, iar în primă instanță fostul edil fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare.
Radu Mazăre este în prezent în penitenciar, fiind condamnat la 9 ani de detenţie într-un dosar privind retrocedările din staţiunea Mamaia.