România a cucerit trei medalii de aur și două de argint la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Cancun

România a cucerit trei medalii de aur și două de argint la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Cancun (Mexic)

România a cucerit trei medalii de aur și două de argint la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Cancun


După argintul adjudecat pe echipe, medaliile de aur au fost câștigate la perechi mixte, trio și grup, în timp ce Oana Corina Constantin a luat argint la individual feminin. Oana Corina Constantin a fost notată cu 22,000, ocupând locul secund, după Lubov Gazov (Austria), cu 22,150 p.

„Cu această prezenţă constantă în cea mai complexă întrecere a acestei discipline, sportivii români demonstrează valoarea de ansamblu, demonstrată la toate marile competiţii internaţionale, unde am fost pe podium la toate întrecerile de la introducerea acestei ierarhii”, notează site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică, romgym.ro.
La individual masculin, Mircea Zamfir s-a clasat pe locul 4, cu 21,500, devansat de Josefath Veloz Velazquez (Mexic), 22,450 p, Benjamin Garavel (Franța), 21,975 p, și Daniel Bali (Ungaria), 21,775 p.
În proba de perechi mixte, Marius Ciprian Petrușe și Maria Bianca Becze și-au adjudecat aurul, cu 21,125 puncte, fiind urmați în clasament de francezii Benjamin Garavel și Aurelie Joly, 21,100 p, și de rușii Denis Solovev și Duhik Djanazian, 20,800. O a doua pereche românească, formată din Dacian Nicolae Barna și Alina Radu, a ocupat locul 7, cu 20,450 p.
Cel de-al treilea titlu mondial al României este cel de la grup (Anca Claudia Surdu, Maria Bianca Becze, Andreea Bogati, Oana Corina Constantin, Bianca Maria Gorgovan), unde reprezentantele noastre s-au impus cu 21,705 puncte, fiind urmate în ierarhia finală de Franța, 21,527 puncte, și China, 21,525 p, etc.
Bucurie fără margini în finala de trio, unde Corina Constantin, Anca Surdu şi Andreea Bogati au păstrat tradiţia victoriilor româneşti în această probă, cucerind medaliile de aur.
La aerobic dance, echipa României s-a clasat pe locul patru, după Rusia, China şi Coreea de Sud.
Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Cancun, la care au participat sportivi şi sportive din 42 de ţări, de pe toate continentele, s-a încheiat aseară.