CM de fotbal: Germania, SUA, Belgia şi Algeria s-au calificat în optimi

Germania şi SUA s-au calificat în optimi, iar Portugalia pleacă acasă. Belgia şi Algeria s-au calificat şi ele în optimile de finală

CM de fotbal: Germania, SUA, Belgia şi Algeria s-au calificat în optimi


Ieri în Grupa G a Campionatului Mondial de fotbal 2014, s-au disputat partidele SUA - Germania, scor 0-1, unicul gol al meciului fiind marcat de Thomas Muller, în minutul 55 şi Portugalia - Ghana, cu scorul de 2-1 (1-0). Golurile portughezilor au fost marcate de Boye '31 autogol şi Ronaldo '80, în timp ce pentru ghanezi a înscris Gyan, în minutul 57.

Victoria Portugaliei nu a fost suficientă pentru calificarea în optimile de finală din cauza golaverajului superior al SUA astfel încât lusitatanii şi ghanezii părăsesc competiţia din Brazilia. Americanii au înscris în total patru goluri la Campionatul Mondial şi au primit tot patru în timp ce Portugalia a înscris patru goluri dar a primit şapte. Grupa H a fost ultima care şi-a desemnat formaţiile calificate în optimi.
Clasamentul final al grupei G este următorul: 1. Germania - 7 puncte, 2. SUA - 4 puncte (golaveraj 4-4), 3. Portugalia - 4 puncte (golaverav 4-7), 4. Ghana - 1 punct.

Echipele Algeriei şi Rusiei au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), joi, la Curitiba, în Grupa H a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, astfel că africanii s-au calificat în premieră în optimile de finală. Aleksandr Kokorin (6) a deschis scorul pentru ruşi, dar Algeria a egalat prin Islam Slimani (60) şi va juca în optimi cu Germania, câştigătoarea grupei G.
Selecţionata Algeriei s-a calificat în premieră în optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal 2014.
Echipa Belgiei a învins Coreea de Sud cu scorul de 1-0 (0-0), Belgia s-a impus chiar și în zece oameni, prin golul lui Jan Vertonghen (78).
Belgia şi Coreea de Sud s-au întâlnit de trei ori în istorie, dintre care două partide au fost la Mondiale. De două ori s-au impus europenii, în timp ce un meci s-a încheiat la egalitate.
Clasament final Grupa H: 1. Belgia 9p (golaveraj: 4-1), 2. Algeria 4p (6-5), 3. Rusia 2p (2-3), 4. Coreea de Sud 1p (3-6).
În optimile de finală, Algeria dă peste Germania, luni, de la ora 23.00, iar Belgia, liderul Grupei H, va înfrunta formația Statelor Unite, ocupanta locului doi în Grupa G., marți, de la ora 23.00.