Rusia califică reuniunea de la Ramstein drept o provocare şi o escaladare periculoasă

Rusia a calificat drept o provocare şi o escaladare periculoasă reuniunea aliaţilor occidentali ai Kievului în Germania axată pe noile ajutoare militare pentru Ucraina.

Rusia califică reuniunea de la Ramstein drept o provocare şi o escaladare periculoasă


Rusia a calificat vineri drept o "provocare" şi o "escaladare periculoasă" reuniunea aliaţilor occidentali ai Kievului în Germania axată pe noile ajutoare militare pentru Ucraina, în timp ce trupele ruse declară că avansează în est şi sud-estul teritoriului ucrainean, relatează EFE.

"Considerăm aceasta drept o instigare provocatoare deschisă din partea Occidentului, care ridică miza conflictului, ceea ce va duce inevitabil la creşterea numărului de victime şi la o escaladare periculoasă", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Noile livrări de arme "nu vor schimba nimic în ceea ce priveşte înaintarea Rusiei în realizarea obiectivelor sale", a avertizat la rândul său purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Potrivit lui, "nu trebuie să se exagereze importanţa noului ajutor militar în ceea ce priveşte capacitatea sa de a face diferenţa" pe câmpul de luptă pentru că, dimpotrivă, a opinat el, "va crea şi mai multe probleme Ucrainei" din cauza "întreţinerii şi a reparaţiilor" de care vor avea nevoie aceste arme.
Grupul de contact pentru apărarea Ucraina, care reuneşte peste 50 de aliaţi ai Kievului, s-a concentrat vineri pe cererea de sprijin militar suplimentar pentru Kiev, inclusiv furnizarea de tancuri germane Leopard 2.
Deşi a primit promisiuni privind noi livrări de armament, Kievul nu a obţinut un răspuns definitiv cu privire la furnizarea de tancuri Leopard de către Germania.