Rusia se pregătește să transfere trupe din Belarus în teritoriile ocupate ale Ucrainei

Rusia se pregătește să transfere personal și echipament militar rusesc din Belarus cu scopul de a completa unități care au suferit pierderi.

Rusia se pregătește să transfere trupe din Belarus în teritoriile ocupate ale Ucrainei
Foto: pravda.com.ua


Rusia se pregătește să transfere personal și echipament militar rusesc din Belarus cu scopul de a completa unități care au suferit pierderi, relatează Ukrainska Pravda.

„Transferul de personal și echipament militar rusesc în scopul încadrării în unități care au suferit pierderi este în curs. Grupările militare ruse din teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei sunt de așteptat să fie consolidate prin transferul mai multor unități din Republica Belarus după ce vor fi atinse capacitatea de luptă”, arată un raport zilnic al Statului Major al Ucrainei, potrivit HotNwes.ro.
La 27 noiembrie, rușii au lansat patru atacuri cu rachete asupra infrastructurii civile din localitățile Rozumivka din regiunea Zaporojie și Musiivka din regiunea Dnipropetrovsk. Rușii au lansat aproape 10 atacuri folosind sisteme de lansare de rachete multiple.
Pe fronturile Volîn și Polesia, nu au existat schimbări semnificative și nici semne de formare a unităților ofensive rusești.
Belarus continuă să sprijine agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei și să-și ofere teritoriul și spațiul aerian pentru a permite atacuri cu rachete și aeriene.