Lukașenko: Greșeala lui Zelenski este că încalcă principiile clasice de negociere când vorbește cu giganta Rusie

Președintele bielorus Aleksandr Lukașenko a declarat, duminică, că Ucraina comite o greșeală când pune condiții prealabile pentru negocieri cu Rusia.

Lukașenko: Greșeala lui Zelenski este că încalcă principiile clasice de negociere când vorbește cu giganta Rusie


Președintele bielorus Aleksandr Lukașenko a declarat, duminică, că Ucraina comite o „greșeală” când pune condiții prealabile pentru negocieri cu Rusia, precum și că asemenea pre-condiții împiedică începerea tratativelor, transmite CNN.

„Greșeala ucrainenilor, a președintelui Volodimir Zelenski este că el încalcă principiile clasice ale procesului de negociere. În special când vorbește cu giganta Rusie. Ei bine, nu poți să înaintezi condiții în prealabil”, a declarat liderul bielorus, într-un interviu pentru televiziunea rusă de stat.
„Așezați-vă la masa negocierilor și puneți acolo toate condițiile. Iar al doilea principiu este unul clasic – compromisuri”, a adăugat Aleksandr Lukașenko.
Moscova utilizează Minskul ca bază-satelit pentru războiul lansat împotriva Ucrainei. Trupele care au invadat Ucraina au pătruns prin frontierele ruse și prin cele bieloruse.
În plus, Belarus a fost folosită ca trambulină pentru multe dintre operațiunile aeriene rusești care au vizat Ucraina, arată informațiile colectate de avioanele de supraveghere ale NATO, iar cele două armate au efectuat exerciții comune.
În prima parte a lunii octombrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care exclude posibilitatea unor negocieri cu Vladimir Putin.
„Suntem gata de un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei”, spunea liderul ucrainean la acel moment.