S-a dat startul Raliului Deltei Dunarii

Raliul Deltei

Cel mai bun raliu din Romania în ediţia 2013 şi-a depus candidatura şi este monitorizat la această a XIV-a ediţie pentru a fi inclus de anul viitor ca etapă de Campionat European.
FIA a validat înca din luna martie traseele acestei ediţii a competitiei auto, observatorul federaţiei, Jordi Parro, apreciind nu doar interesul competitorilor pentru evenimentul de la Tulcea ci şi organizarea de dinaintea startului oficial. Start oficial care s-a dat aseara după ora 20.00 în Piata Civică, precedat de un concert sustinut de Delia Matache.
Mii de oameni s-au adunat pe strazile din Tulcea la deschiderea Raliului Deltei 2014. Aşii volanului, fetele sexy şi pelicanul-pilot, mascota oficială a competitiei, au fost în centrul atenţiei. Vineri dimineaţa, piloţii au efectuat ultimele teste pe macadamul tulcean. Printre participanti s-a aflat şi un echipaj inedit din Taiwan. După experienţa de anul trecut de la Sibiu, asiaticii au revenit în România pentru o nouă aventură. Motivul: nu au drumuri prafuite de pietriş în ţara lor.
Pe o ploaie care nu s-a oprit ore bune, piloţii au pornit motoarele şi au intrat în competiţie. Startul a fost dat de echipa formată din Titi Aur şi Victor Ponta. Pentru nici unul ploaia nu a reprezentat o piedică.“Raliul este foarte frumos. Faptul că a plouat, pentru mine este bine. Când sunt condiţii grele, dificile pentru mine, e bine. Dictarea a mers perfect. Totul a mers frumos. Am fost maşină de deschidere, dar ne-am aprins aşa puţin şi am mers mai repede”, a declarat pilotul Titi Aur.
Pe traseu au existat şi zone neasfaltate. “A fost foarte greu pentru că a fost noroi mult şi ne-am chinuit. Cred că este una din cele mai frumoase probe din ţară, cel puţin ce am văzut eu până acum”, a spus Victor Ponta.
La ceremonia de deschidere au mai fost prezenţi: Razvan Filipescu – Preşedintele Autorităţii Naţionale de Turism, autorităţile locale şi, spre incantarea spectatorilor, vedetele Gina Pistol – care a prezentat evenimentul alături de Arnold Cobilanschi, Alina Puscaş, Andreea Mantea, Doru Todorut, Cosmin Seleşi, precum şi Delia Matache care a susţinut şi un concert de deschidere.
Ultima zi a raliului pe 31 mai 2014, zi în care piloţii vor concura pe alte două probe speciale – Babadag şi Eoliene, urmate, ca şi în prima zi, de superspeciala din oraş începând de la ora 16:50. Festivitatea de premiere se desfăşoară pe faleza din Tulcea, sambată, la ora 20:00.
Danube Delta Rally a fost reluat în 2013, după o pauză de 20 de ani şi s-a aflat încă de la început pe prima poziţie în etapele Campionatului National de Raliuri Dunlop. Raliul este organizat de Clubul Nautic Mototrsport, cu susţinerea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Tulcea, dar şi cu Asociaţia de Promovare Litoral Delta Dunării.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “S-a dat startul Raliului Deltei Dunarii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: