Șeful IPJ Constanța și-a dat demisia. Constantin Adrian Glugă, cercetat pentru negliență

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat că s-a luat decizia declanşării cercetării prealabile pentru neglijenţă faţă de inspectorul şef al Poliţiei Judeţene Constanţa.

Șeful IPJ Constanța și-a dat demisia. Constantin Adrian Glugă, cercetat pentru negliență


Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, că, în urma raportului Corpului de Control privind tragedia rutieră de la 2 Mai, s-a luat decizia declanşării cercetării prealabile pentru neglijenţă faţă de inspectorul şef al Poliţiei Judeţene Constanţa.

"Raportul propune următoarele măsuri: declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile abilitate de lege faţă de inspectorul şef de Poliţie Judeţeană Constanţa", a spus Predoiu, cu ocazia prezentării concluziilor Corpului de Control al ministrului.
Predoiu a adăugat că şeful IGPR va analiza şi dispune cu privire la declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a discuţiilor cu şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege, pentru mai mulţi lucrători de poliţie - un comisar şef de poliţie, adjunct al IPJ Constanţa, şeful Serviciului Rutier al IPJ Constanţa şi şeful Poliţiei Mangalia.
Ministrul a mai spus că, în cursul zilei de luni, şeful IPJ Constanţa, Constantin Adrian Glugă, şi-a înaintat raportul privind încetarea exercitării funcţiei.
"În concluzie, voi sesiza comisiile de disciplină cu raportul şi îl voi transmite Parchetului", a afirmat Predoiu.