Stelian Gima și Petre Enciu, noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Constanța

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a convocat consilierii judeţeni în prima şedinţă ordinară în care au fost aleși cei doi vicepreședinți locali.

Stelian Gima și Petre Enciu, noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Constanța


Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a convocat consilierii judeţeni în prima şedinţă ordinară, de la învestire, astăzi,12 noiembrie, la ora 13.00, şedinţă care are loc în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ. În cadrul şedinţei se vor supune votului mai multe proiecte de hotărâre. La şedinţă a fost prezent şi ÎPS Teodosie care a susţinut o slujbă şi i-a oferit preşedintelui CJC, Mihai Lupu o icoană cu "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril".

Cei trei consilieri județeni, Mihaela-Antoanela Scrieciu, Răzvan Filipescu și Horia Țuțuianu au depus jurământul.
În urma voturilor exprimate, au fost aleși în funcția de vicepreședinte Stelian Gima (PNL) și Petre Enciu (USR). În urma voturilor, Stelian Gima a obținut 26 de voturi, Enciu Petre 22 de voturi, iar Eduard Nedel cu doar 3 voturi.

Iată că au fost finalizate procedurile legale privind alegerea celor doi vicepreședinți, dar și constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Constanța. Suntem în formulă completă și avem toate instrumentele pentru a duce la îndeplinire proiectele asumate în campania electorală. Împreună vom stabili prioritățile și proiectele de hotărâri în domenii precum educația, infrastructura, dezvoltarea economică, și nu în ultimul rând în domeniul sănătății. Indiferent de apartenența politică a colegilor mei,  voi fi un susținător clar al inițiativelor de proiecte benefice locuitorilor județului Constanța. Mulțumesc întregii echipe pentru încrederea acordată și sper să trecem cu bine peste provocările generate de această pandemie”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu va semna vineri, 13.11.2020, dispoziția de numire a celor doi în funcții.
Pe ordinea de zi au mai figurat, printre altele, depunerea jurământului de către trei consilieri județeni, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a Spitalului de Pneumoftiziologie, constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Constanța pentru mandatul 2020 – 2024, precum și prezentarea proiectului de hotărâre privind punerea in aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgenta a Guvernului nr.70/2020 in domeniul transportului public județean de persoane, prin curse regulate, în Județul Constanta, in vederea asigurării procedurii de transparenta decizionala conform Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administrația publica, republicata.